Nytt år

Jag avslutar 2010 och börjar 2011 med en hejdundrande förkylning. Jobbar natt gör jag också inatt, och då kan jag ju inte sjukanmäla mig för då lär dom få arbeta en kort. Vem vill komma in och jobba lite extra på tolvslaget på nyårsafton liksom. Dessutom är det ju den enda dagen nu i juletider som det är dubbel lön. :P Heh. Får gaska upp mig tills det är dags att åka till jobbet, börjar halv tolv så..

Ni får härmed några bilder från det gångna året, har märkt att det är så man gör vid nyår på bloggar. Fast jag orkar inte ha någon kronologisk ordning. Ni får ta bilderna som dom kommer bara :)


 

 

En sammanfattning kan väl bestå i att jag har varit med om en fruktansvärd massa snö, köpt bil, varit på Winnerbäckkonsert och träffat honom på genrepet. Spelat innebandy med jobbet, jobbat en väldigt massa. Bakat fruktansvärt mycket kakor och till följd av det fått en kakkassa på jobbet. Syster tog studenten och jag sydde hennes klänning. Vi har varit på Ullared och jag har träffat Malin. Njutit av sommaren och svurit åt vintern (även fast den är lite fin och mysig ändå). Pysslat en hel del också, vävt och stickat och klätt om möbler och tygtryckt.

 

Nu ska vi snart äta nyårsmiddag, kalkon, och jag mår förhoppningsvis lite bättre efter det. Vi hörs nästa år :)


Pappas födelsedag = tårta

Grattis pappa!

 

 

Idag skulle jag baka en sån här, visst ser den god ut?

 

Efter att ha kommit en bit på vägen (med hjälp av mamma) så såg den ut såhär:

 

Alltså, inte ett dugg likt bilden. Jag lovar att de fuskar när de skriver kokböcker, för antingen har dom ps:at bilden eller så har kocken som har bakat tårtan gjort något som inte står med. Och så har den väl lite mer erfarenhet. I vilket fall som helst så tyckte jag att den såg lite naken ut så jag gjorde den såhär:

 

Den var dock jättegod!

Resterna tar jag med mig till jobbet imorn, får se om dom vill äta :) Hihi.

Ingenting äts upp här hemma nämligen.

Om inte annat kan jag ju äta den på min rast istället för mat ;) Det är ju trots allt nyårsnatten!


Bildbomb, december.

Snösnösnö och åter snö.


Jag har bakat en del, exempelvis julgodis


och maränger!


Paketinslagning ala systeryster


Resultatet :) Kan ni gissa vad det var i?


Smockfullt med klappar under granen. Det var nästan så mycket att jag mådde dåligt, men rätt fint ändå :)


Pappa var tomte hos grannarna
(och ja jag tar bort bilden om du verkligenverkligen inte vill vara med)


En klapp som mormor har gjort! Hon kan hon, den ska få bo i mitt kök sen när jag har flyttat.


Den här hittade jag på importören (som har lagt ner nu) men då var den lite dyr, men skulle komma ut på blocket, vilket den gjorde tillsammans med tre kuddfodral och en rund kudde, två fodral var trasiga så om jag kan laga dem nu så har jag fem! Fick allihop (Antar att det var mamma som pratade till sig dem)
Det är en puff (som man sitter på) om ni inte ser den. Jag gillar'n!


Den här fick bror av mig i julklapp. Undrar om den passar i hallen eller om han måste flytta?


Och mammas matta. Syster fick en och jag två också. :) Vad jag är duktig.

Julrim

Här är julrimmet jag fick på ett av mina paket :) Av Åsa.

God Jul Pipan

Här får Pia en present
Jag hoppas ej det luktar bränt
När du denna använt

Det jag egentligen ville köpa var slut
Tur att jag hade nåt mer på lut

Du kanske fattar vad du ska få
Men det skiter väl jag i HåHå ^^

Varsågod & greja snart
Jag vill ha när det är klart!

önskar Påsen ^^


Kan ni gissa vad det var?

Jul

Det har varit en fin jul. Drog vinstlott på alla presenter skulle man kunna säga, och maten var ovanligt god och sällskapet likaså. Synd att lugnet bara varade i en dag, för att ersättas av stressat jobbkaos, men det är så det är. Nu är jag så trött att jag skulle kunna somna om jag la mig ner, men jag vill inte riktigt sova än så jag ska äta chips och läsa lite i min bok. Nora Roberts om ni skulle undra, jag gillar henne!

Jag har fått knivar och en kokbok och vattenkokare och brödrost och en pyjamas och en jättefin tavla som mormor har broderat (bild på den kommer så småningom) och städgrejer och stekpannor och så vidare. Bra saker! Slipper jag köpa lika mycket själv när jag flyttar om drygt en månad.

Bara en månad kvar hemma. Skönt och sorgligt, faktiskt. Skönt så att jag slipper att åka så långt hela tiden och slipper parkera när det inte går. Sorgligt dock, kanske blir ensamt? Får bjuda hem folk på kakor för att lösa problemet ;)

Gott och blandat

Idag har jag jobbat. Lyckades bra med det där att vända dygnet :) Jag är bara lite trött nu och ändå åkte jag hemifrån innan sju imorse. Fina grejer!

Jag har också klarat traineeprovet på jobbet! Yes! Nu slipper jag oroa mig för det.

Och för några minuter sen ringde en tjej från Lush och sa att jag hade vunnit i deras jultävling, så jag har ett litet paket att hämta ut. Åsa och jag gick nämligen förbi där en dag för några veckor sedan och såg att det var en liten tävling, som gick ut på att man skulle klippa ut en stjärna/snöflinga. Jag har visst tur med att vinna roliga saker alltså!

Har också ett sår på fingret som jag skulle vilja ha ett plåster på, men jag hittar bara hudfärgade plåster och det är så mycket lim på dem så det vill jag inte ha.

Nu ska jag nog baka lite julgodis och slå in de sista klapparna :) Tror jag.

Tänk om det var sånt här väder ute!


Afrika

Som svar på Idas kommentar i tidigare inlägg kommer här en länk! :D

AfrikaAfrikaAfrika

Klicka på den så kommer ni till resesidan, och där kan ni läsa om allt roligt jag kommer hitta på!


Tur att man har det där att se fram emot, jag börjar nämligen hata snön, faktikt.

Uppdatering

Nattjobb hela helgen lång. Ikväll också men jag blev ringd till och får börja klockan åtta istället för halv sex, rätt skönt.

Jag tycker att det räcker med snö, fortfarande. Det är tillräckligt nu. När man måste skotta och sanda mitt i natten för att kunna parkera bilen, då är det nog! Får se hur det går inatt när jag kommer hem.

Nästan alla julklappar är köpta, det är typ två eller tre kvar, ungefär.

Jag vill att det ska bli första februari så jag flyttar hemifrån och slipper köra bil vareviga dag. Och jag vill att det ska bli slutet av Mars så att jag får värma mig i Afrika.

Nu kommer jag inte på något mer att skriva, alls. Ska nog gå och leta efter lite godis istället ^^ Tjosan

Julkalender

Den här säger mig att det inte är så långt kvar till jul, men det känns liksom inte så?

 

Det är en chokladkalender om ni inte ser det :) Med god choklad (inte en äcklig tiokronorskalender här inte)


Gästbloggare mamma

hej hej första gången jag skriver i en blogg....idag har mamma varit här o hjälpt till med ett par julklappar Tack!! Sen var hon såååå skojig o lämnade ett litet djur som började skrika o vi fattade inget....Kul kul men men hämden är ljuv.. Vi ska även sälja snygga glassmycken "se bild" så om nån är intresserad så hör av er  till mej eller Pia 100 kronor styck o det är ju nästan gratis!! Det var allt från en vilsen gästbloggare Tjingeling ;)


Sista delen

Jag mejlade igen och frågade vad jag skulle göra, och fick svaret att jag kunde behålla vantarna. Den rättmätiga ägarinnan skulle få sina ändå :)

 

Såhär ser dom ut ungefär :)


Mejlfortsättning

Jag tror jag dör! Följden av det konstiga vantmejlet jag fick.. Jag svarade dem:

"Hejsanhoppsan!

Tänkte bara meddela att jag inte har fått två högervantar, jag har nämligen inte fått några alls eftersom jag inte har köpt det. Ni kanske skulle mejla till rätt Pia (om det är någon annan Pia förstås) så att hon får veta att det kommer nya på posten om några dagar. Då blir hon nog glad! Det här mejlet gjorde dock min kväll och det tackar jag för!

Med många vänliga hälsningar
Pia"

Och de svarade igår:

"Hej Pia!
Ja, vad säger man? Skönt att det är fredag:-)
Ha en riktigt bra helg!

Må så gott,
*****"


Idag fick jag omnämnda vantar. Just nu ligger de på min säng. Det är så himla komiskt!

Mejl

Jag har fått mejl:

"Hej Pia!
Vi kan bara beklaga att du fick två högervantar. Vi förstår inte ens hur det gick till. Vad bra att du upptäckte det så fort!

Hur som helst är det åtgärdat nu. Du har ett icke omaka par på posten som imorgon med lite tur. Vi uppskattar verkligen ditt tillmötesgående!

Med vänlig hälsning,
*******"


Problemet är väl att jag inte har köpt några vantar, och inte mejlat om dem heller! Avsändaren är hemlig för jag har köpt en julklapp till Yster där. Jag köpte också min jordgubbspåse och två nyckelgrejer som gör nycklarna lite finare.. Men inga vantar, jag får väl mejla tillbaka. Undrar dock om de bara mejlade fel eller om jag får ett par vantar på posten om någon dag ;)


Skatten

Nå dåså, bäst att berätta om skatten innan jag åker till jobbet. Den ser ut såhär:

och låg under massa mattrasor. Där fanns också handknytna solv (för er som vet vad det är) och en tärning. Var tärningen kommer in i bilden har jag ingen aning om..

 

Såhär ser min vävstol ut just nu:


Nostalgi

Jag har hittat en skatt! Men jag berättar mer om den imorn, för nu är jag jättetrött eftersom jag har vävt en liten stund. Jag var nämligen trött redan innan jag började, och jag var tvungen att slita mig ifrån vävstolen så att jag får någon sömn alls idag. Det blir så fint! :)

Lite vävnostalgi sålänge kanske:

 

Jag måste bara lägga upp den här också, och med det vill jag säga att jag saknar Vadstena:

 

Ja, det är is!


Ökenåsa

Åsa gjorde en öken igår!

På sitt ben, om man känner på kaktusen så sticks den!

Lägg också märke till att solen svettas för att det är så varmt (:

 


Dagens

Idag har jag:

- Sovit
- Ätit
- Vävt en hel matta (bara en kvar nu!)
- Ätit
- Bakat lussebullar
- Ätit lussebullar
- Ätit några till och kollat på tv
- Ätit en snoddas (som syster bakade) och fått ont i magen (man ska inte äta för mycket nybakat, det har jag hört sen jag var liten)

Och så har jag ju suttit här lite till och från. Kollat på julkalendern och så. Nu ska jag duscha så får vi se om jag orkar väva lite till kanske, eller om jag ska sova kanske.

Gårdagens

Gårdagens bästa: Personen som skulle betala med kort i driveinnen och tappade ner det i bildörren. Alltså i springan som rutan åker ner i. Jag höll på att dö för att inte börja asgarva åt stackarn. Han hittade inte kortet igen så han fick ingen mat.

Gårdagens andra: Pojken som hade blivit avsläppt av sin skolklass på mitt jobb, utan mobil och pengar (antar att det fanns en anledning till att han fick gå av där) och fick låna vår telefon och Bror pratade med hans mamma (hörde jag det ryktas). Det hela slutade med att dom länsade kakburken för att han skulle få lite pengar. Jag hoppas han kom hem ordentligt. Han skulle nämligen ringa när han var framme men det gjorde han inte igår.

Dagens: Jag har vävt klart mammas matta och hela min egen. Kors i taket säger vi på den!

Blev inget pepparkaksbak idag heller, men jag får se till att fixa ihop några imorn istället :)

Nu ska jag gå och äta, man blir nämligen väldigt hungrig av att väva.

Fullt upp

Varit fullt upp. Stängning, 11-14, öppning och så en stängning till ikväll. Men jag har också hunnit med att fålla klart min duk. Den har bara legat här i mitt rum i sisådär ett och ett halvt år, och så blev jag klar på två, tre timmar med avbrott för att titta lite på serierna som jag satt och lyssnade på. Jag har också gjort pepparkaksdeg för det var tänkt att vi skulle baka pepparkakor och kanske åka pulka imorn, men jag såg på schemat att rara Eva är sjuk, så vi får väl se hur det blir. Annars får jag baka pepparkakor själv.

Duken



Igår när jag kom hem åt vi och sen satte jag mig framför tv:n och somnade i fåtöljen i en obekväm ställning. Sov väl inte så länge där innan mamma kom och väckte mig och fick mig att flytta över till soffan :)

Julkalendern har jag också kollat på, den verkar lovande!

Numera är det dessutom helt proppfullt med julklappar under granen. Mamma som alltid säger "Det blir inte så mycket julklappar i år". Men det kanske har lite med att vi syskon har pengar och köper saker nu också.


Grattis mamma!

Första december, dagarna rasar förbi! Mamma fyller år idag så vi har varit och ätit, gott. Hon blev helt till sig av sina paket. Först fick hon en toffla och undrade var den andra var (i ett annat paket såklart) och så fick hon ett nattlinne och en tröja. Tröjan blev hon lite galen av "Åh, en topp! Jag önskade mig en men den stod ju inte på listan!"



"Lyft på huvudet, annars får du dubbelhaka"

 

 


RSS 2.0