Afrika

Jag fick en kommentar här på bloggen (Det går att kommentera, jag lovar! ;)) av Ebba som undrade vad jag ska göra i Afrika.

Den här resan ska jag åka med,
om den blir av. Det måste vara tillräckligt mycket personer som bokar sig för den nämligen. Så jag ska åka runt i en buss med en massa glada människor och se fina saker, exempelvis Viktoriafallen. Genom Mozambique, Zimbabwe och Botswana, närmare bestämt. Och så ska jag vara i solen. Och en massa annat, läs under länken så får ni se själva. I mars och april kanske jag ska säga också.


Jag läste också vad jag hade skrivit i inlägget, och det var min budget, som redan har spruckit rejält. Kommer inte gå att leva på 200 kronor i månaden, men det löser sig. Exempelvis så tror jag att jag behöver nya glasögon och då måste jag ju betala dem, uschusch.. Och så har jag ju ett behov av att köpa saker hela tiden, hur det nu kommer sig..



Iih

Jag kanske inte ska lova att blogga massor när det inte blir av. Skäms!

Anledningen är dock att jag bara sover mina lediga dagar. Det kan vara bra :) Så blir jag pigg och glad lagom till jobb på onsdag igen.

Nu får jag inte skriva mer för vi ska kolla på Bröllopsfotografen.
Hej svejs.

Kuriosa

Nuså, nu ska det bli bloggande av, för jag är ledig i tre dagar. Tre! Hur länge sen var inte det?!

Tredje natthelgen i rad avklarad här då, avslutades med att jag backade på glas med bilen så att det lät jättehögt, men det verkar inte ha blivit något på däcket, som tur är. Hem kom jag och det ser fortfarande bra ut så :)

En stjärna idag kom med kommentaren "Jag vill inte ha någon dricka, jag vill ha en smältost!" och en annan person i bilen sa "Men jag vill ha drickan". De pratade i munnen på varandra och jag sa "Jag hänger inte riktigt med", och så kom kommentaren "Jag förstår det, jag skäms för mina kompisar! Jag skäms!"
Underbart. Både jag och Viktoria skrattade massor åt dem.

Sen har vi han som beställde några hamburgare, och när vi skulle packa maten åt honom ville han "Vaska" en, dvs att jag skulle slänga den, men vi la ner alla i påsen ändå. Precis när han skulle få maten undrade han hur många glassar man fick för hundra spänn så han köpte sju stycken, och vägrade ta emot dem. Hoppas han förstod att vi inte slängde dem i alla fall, vi gav bort dem till bättre behövande. Man gör inte så! Vaska måste vara det dummaste någon har kommit på. (Det roligaste med just det här senariot måste ändå ha varit att en annan perosn i bilen faktiskt ville ha glassen).

Och när Viktoria kom på svarttaxichaffisen när han tog kaffe ur muggen han hade fått vatten i, och fick honom att betala för den, oslagbart. Önskar att jag hade sett hans min.

Och killen som satt och sov som tog jättelång tid för Viktoria (Ja hon igen, vi har ju liksom hängt ihop genom driveseten inatt) att väcka. Men han vaknade så pass att han fortsatte äta av sin pomme.

Favorit i repris, för vi har ju så snygga kläder! ;)




Det är kallt som i stenhus

En bra jobbdag, som började med att jag fick hoppa mellan att hjälpa köket och driven, istället för att stå i kassan som tänkt. Och sen fick jag driva :) Och stå lite i köket.

Det enda jag verkligen inte gillar är utkörningarna som bara ställer till med kaos i mitt huvud, speciellt eftersom taxichaufförerna inte kommer när de ska, och han som kommer (Det är typ bara en person) vill mest prata istället för att man ska få tänka lite och packa ihop maten så att han kan fortsätta med sitt och jag med mitt (det är väl iofs rätt bra när man själv är lite sen).

Och så gillar jag inte folk som blir förbannade (en blev det på mig, och jag hade precis kommit tillbaka från min rast), hur skulle hon reagerat om jag kom in på hennes jobb och blev skitförbannad och arg på henne (bara för att hennes arbetskamrat hade hört en grej lite fel)?

Men som sagt, i övrigt en bra dag! Fina människor, bra saker att göra. Fick jobba över 40 minuter också eftersom det kom en himla massa folk när jag skulle gå hem. Det är så bra att ha mig :P

Och ja, jag skriver mest om jobbgrejer men det är för att det verkligenverkligen inte händer något annat i mitt liv dessa dagar. Lite sorgligt, jobb och sova, sova, jobba. Men det reder sig :) Om min dygnsrytm bara fick stanna kvar på antingen dag eller natt så skulle det vara ännu bättre. Hehe.


Nu ska jag nog dra mig mot sängen, och imorn ska jag sova (och kanske åka in lite tidigare till stan och köpa garn så att jag kan sticka en sånhär mössa) Jag skulle vilja sticka en tröja också, det borde väl bara vara att mönsterkonstruera en som vanligt och sticka delarna och sy ihop, eller? Ett år till i Vadstena skulle göra susen..
Jag skulle behöva en jacka också, börjar bli rätt kallt ute.. Men tveksamt om jag borde köpa en, kanske om jag hittar en billig!

Vadstenahöst

 




Jahaja

Det regnar, jag är trött men jag vill inte sova. Jag har skorpsmulor överallt, för jag åt två. Jag kanske borde ha ätit dem i köket, men var är det roliga i det?
När jag kom hem från jobbet trodde jag att jag skulle duscha och sen gå och dö lite tills imorn, men där ser man, nu är klockan snart ett.
Borde kanske åka tidigare in till stan imorn (lite bara) så att jag hinner köpa ett nytt läppsyl och ladda på min mobil. Tror vi jag klarar det? Börjar ju faktiskt inte jobba förrän tre. Fast imorse försov jag mig nästan och då började jag också tre. Klockan ringde och jag tryckte av alarmet istället för att snooza, hade nästan somnat om när jag insåg vad jag hade gjort. Tur där!
Bra dag i övrigt. Nu har jag inget mer att säga, hej då.

Skylt

 

Den här skylten sitter vid resecentrum.

Ska man hoppa av i farten eller?


Helg

Natthelg igen, därav bristen på bloggande, ursäkta för det.

Fredagen började med en litenliten sväng på marknaden (Augustifest i Norrköping ju), med systeryster i väntan på att mor och far skulle sluta jobba så att vi kunde åka till Ikea. Där provade vi mest sängar.

 

Mor och far köpte den här sängen i alla fall. Själv kände jag att jag ska vänta ett tag för jag har inte riktigt råd. Däremot köpte jag ett lakan och mamma prackade på mig ett täcke för 700 spänn, men det är nog värt. En passande kudde blev det också.

Sen hämtade vi ut sängarna, spände fast dem på dem pyttelilla släpkärran och åkte hem.



Fast jag åkte inte hem, jag åkte till jobbet istället för första nattpasset. Inte så händelserikt, förutom att jag fick hjälpa bror att starta bilen innan vi åkte hem från jobbet, med startkablar :P


I lördags sov jag till fyra ungefär och sen åkte hela familjen in till staden för att gå lite på marknaden (Syster skjutsade vi hem till en kompis igen, fest för hennes del två dagar i rad), och jag investerade i fjorton par strumpor. Jag måste bara få någon att klippa bort alla lappar från dem, eftersom det är det tråkigaste jag vet.

När klockan närmade sig fyrverkeritid drog jag ner till jobbet, hoppade i Maxkläderna och satte igång. Jag fick jobba för en och en halv, för Gurkans hand var skadad. Jag fick vika ihop påsar och så åt henne :) Och rädda henne från en spindel som hon blev helt förstörd över. Men det är helt okej att vara rädd för spindlar!

Smärtfri natt det med, jag slapp disken och alla var på bra humör :) Syster var också där och satt och väntade på mig för att få åka med hem.


Idag skulle jag ha fikat med Bo och Lisa men jag kom inte upp ur sängen i tid :( Jag vill ju träffa dem! Attans på det.


Nu kanske jag ska ta tag i mig själv och typ klä på mig eller något, för jag gick precis upp. Tjo.

Godis tack!

Skodisken var en bra idé för nu är skorna jättefina, men de är fortfarande inte torra. Jobbigt om de inte hinner torka tills imorn, eller om jag glömmer dem. Håhå.

Idag har jag inte gjort någonting. Sov sexton timmar inatt/idag och har sett en film och läst en bok. Ungefär så mycket alltså, men det var bra, är jag säkert jätteutvilad och glad :)

Och det enda jag vill just nu är att äta godis, men har jag något? Nej! Fast det finns glass så jag kanske ska nöja mig med det..

Tjosan på er.

Skodisk

Jaha, vad gjorde jag när jag kom hem från jobbet idag då?

Jo, jag åt, kollade facebook och så som vanligt.
Sen diskade jag mina jobbskor, för jag upptäckte idag att de hade börjat mögla och det är ju hur äckligt som helst. Men nu är de rena och fina, måste bara torka!
Bror och mamma tyckte att jag skulle slänga in dem i tvättmaskinen, men jag vill inte riskera att de går sönder, för jag har inte råd med nya skor, så jag diskade dem för hand. Tänka sig så bra!


Nattvecka

Jobba, sova, jobba, sova, sova lite till och jobba igen. Det är därför jag inte har skrivit något här de senaste dagarna.

Fredaglördagsöndag med nattpass. Innan dess tisdag och onsdag också, och ett litet 17-22 på torsdagen. Det är starkt jobbat att få ihop 48 timmar en vecka man egentligen skulle ha jobbat 16! Fina grejer. Jag är dock rätt trött, men det går väl över.
Helgens nattpass är för att chefen frågade om jag kunde ta dem, när jag sa ja lät jag nog så tveksam att han frågade igen om det var säkert att det var okej ;)

På fredagen kom bror och två kusiner till jobbet, lillkusinen (Dennis) tvingade på mig lite dricks (tackar för den), och de merförsäljde åt sig själva när jag sa till dem att göra det. De hade druckit en del, Bror kunde exempelvis inte låta bli att pilla på alla skyltar och brickor och så vidare. De var nog de roligaste gästerna den kvällen!

Lördagen avslutades med en träff med Angelicas voffsing, väldigt söt, och den har blivit jättestor sen jag såg den sist.

Söndagen har väl inget speciellt som jag kan berätta om..

I övrigt var det en bil som åkte iväg efter att de hade fått maten, och i baksätet satt det en kille som tittade på mig som om han kände mig, log stort och vinkade jättemycket. Vem var det? Antagligen ingen jag känner..






Stort liv!

Jag ska börja mitt nya liv idag (eller snart i alla fall), det vill säga spara så mycket pengar som jag kan (Till Afrika! Så det är lätt värt att leva snålt i ett halvår).

Det vill säga att jag får göra av med tusen kronor i månaden (800 av dem går åt till att tanka bilen) så jag kommer ha 200 kronor kvar att göra roliga saker för, eller köpa behövliga saker som reservdelar till bilen eller så om det skulle behövas. Jag får också köpa saker utöver budgeten om de skulle gå till Afrikaresan, exempelvis en resväska eller pass (kan vara bra att ha liksom).

Sen kommer det väl komma upp andra oväntade utgifter, som att betala avgiften för kontokortet och sådant, men det får bli som det blir.

Det kommer i sin tur leda till att jag inte köper lika mycket godis, och det är ju bra det med!

Så räkna inte med några dyra julklappar i år gott folk ;) Hihi


Så får vi se hur det här går! Tror ni att jag lyckas?

Bilden är lånad från rosabussarna.com


Waka waka

Den här låten har jag haft på hjärnan hela kvällen och natten.

 

Som vanligt är det bara att klicka på bilden eller texten, så öppnas låten i spotify (så du behöver ha det programmet)

Och nej, det är inte jag på bilden, det är Shakira, det ser väl vem som helst ;)


Röstutseende

Två nattpass, och jag har lärt mig stekbordet och en veckorutin. Det är bra det här! Och jag har fått jobba med massa bra människor (EvaJessicaMariaAngelica, bland annat) och det är så fint :)

Sista bilen idag, klockan ett, frågade om det var jag som tog deras beställning. Jag frågade såklart varför de ville veta, och de hade gissat på hur personen i fråga såg ut, så de ville veta om det hade rätt. En av dem hade gissat på en smal tjej med mörkt hår, den andra på en kraftigare tjej med halvljusmörkt hår. Ett rätt var alltså! Lite intressant att veta hur folk tror att jag ser ut röstmässigt.

Det var bara en liten gång idag som jag trodde att jag skulle dö när betällningarna i driven var jättelånga och jag var själv, men här sitter jag ju, livs levande så det är ingen fara på taket! Under middagen flöt det dock på bra.

Nu blir det en dusch, kanske lite mat, och så sängen.
God natt på er :)

Vävning

Det här är min vävstol:

 


Och det här är en litenliten del av min väv:

 

Väven håller på att bli en matta till mamma, bara en meter kvar på den (sen är det dags att fortsätta på nästa matta, tills all varp är slut (varp=trådar typ))

Idag vävde jag ungefär 80 cm, en liten applåd för mig, jag har svårt att börja, men när jag väl är igång är det ju roligt. :)

Nu kanske ni tänker," vävning, det är en konstig sak för en 20 åring att hålla på med". Och det kanske det är, men det är rogivande och om man går ett år på folkhögskola med textil inriktning så lär man sig sådant.

När jag är klar med mattorna ska jag väva några handdukar, det lär ta lite längre tid.

Jag sätter härmer upp 1 september som mål att vara klar med alla (fast jag behöver inte ha knutit alla fransar då)

 

Men man blir hungrig av att väva så jag ska smyga ut i köket. :)


Att åka i en drive-in

Det är en enkel sak som så många människor verkligen inte kan. (Beröm till de som vet hur man gör, och det är ju en del det också).

Gör såhär:

1. Du åker med bilen mot resturangen och stannar när du ser en massa skyltar med mat på, möjligtvis är det målat på vägen (både riktning och var du ska stanna), och det finns en stolpe som du ska prata med.

2. a) En röst säger "Hej och välkommen till *resturangensnamn*, det går bra att beställa."
b) En röst säger "Hej och välkommen till *resturangensnamn*, jag ska strax ta din beställning."

3. a) Du beställer (för du har redan bestämt vad du ska ha för något, drive-inner är för att det ska gå fort (tror jag), inte för att få all mat förklarad, (om du går in i resturangen finns matförslagen på fler skyltar), du beställer även allt du vill ha, även kaffe! (Om ni är flera personer i bilen som ska betala var för sig, säg till innan ni beställer!)
b) Du väntar snällt tills du får beställa. (se 3a)

4. Du har beställt klart. Vänta tills rösten säger att det går bra att åka fram. Personen i andra änden kan ha någon följdfråga, åk inte förren det är okej.

5. Medan du väntar i kön, plocka fram pengarna så går det mycket snabbare.

6. Du betalar, får maten.

7. Åk iväg direkt så att nästa bil kan få hjälp. Dela alltså inte ut maten till övriga passagerare innan du har åkt en liten bit, du är nämligen ivägen för andra bakom dig.

Big nono;s:
- Gå inte genom en drive-in, speciellt när du är full. Du kommer inte gå någon hjälp, bara bli irriterad och irritera personalen, inte snällt.
- Släng inte upp sedlarna till personen som ska ha dem, du sitter i en bil och märker inte om det blåser (vilket det ofta gör)



Om du följer ovan skrivna, så förgyller du någons arbetsdag!

Men jag medger att det finns många undantag och det här är bara min nuvarande syn på det hela, vem vet vad jag tycker imorgon? Och vem vet hur andra resturanger vill ha det? Inte jag i alla fall (:

Ha en bra dag :)

Jessica

Jessica. Hon är lite av en favorit alltså. Satt kvar och pratade med henne en timme efter att jag hade slutat och kom in på geografi :) Underbart! Måste snacka mer geografi med henne!
Vi kom nog in på det för att hon undrade hur jag kom på att jag skulle åka till Afrika (vilket jag faktiskt inte riktigt vet).

Hon tror bland annat att Storbritannien är en delstat i USA, att Afrika är ett land med Kenya som huvudstad (Och då att alla länder i Afrika skulle vara som landskapen i Sverige) och att Egypten ligger i Asien.
Det är tur att hon har koll på sina promenader i alla fall :) Och lite på Sverige.

Alla tummar upp!

Jag fick henne också att komma på att hon inte hade ätit något på hela dagen (förutom energidrycker och en twix ;)) så nu svimmar hon nog inte på jobbet heller ;)

Vill du plocka körsbär i min trädgård?

Jag har tänkt på det ett tag, men jag har inte haft tid. Jag försökte till och med få syster att göra det för ungefär fem kronor (misslyckat), men idag hände det! Körsbären plockades. Nu är det inte så mycket att skryta med, för de flesta hade ätits på och så. Syster räknade dem..

 

Tretton, tretton ynkliga körsbär blev det. Det blir inte så mycket saft på så många, men jag har kvar alla vi plockade förra året (betydligt fler) så lite saft ska det bli ändå :) Håhå.


Att va söta men lika som bär, vad är det att ha?

Jag råkade ta bort min ringsignal, trasdockorna, från min telefon igår. Jag orkade inte ha den i playlisten med all annan musik så jag tänkte att det bara var därifrån den skulle försvinna. (Man blir rätt nervös om det börjar ringa, när det inte gör det liksom, jag blir rätt nervös på den låten överhuvudtaget). Nu hittar jag den inte i datorn heller, men förhoppningsvis kan systeryster skicka den till mig från sin telefon (min gamla), hoppas. För jag orkar inte leta efter den på hela internetet ;)

 

Någon timme senare eller så:

Det gick att skicka över den till min telefon :) Tjo!


Pizzabullar

Jag har bakat pizzabullar! Och de blev jättejättegoda.

 

Några med skinka, och några med skinka och champinjoner. Om jag hade fått bestämma själv skulle det ha varit svamp i alla, men har man en syster som inte vill det så..

 

:)

 


Tankekedja

Jag gick och la mig för en timme sen, det gick inte så bra att sova.. Så nu är jag uppe igen.

Och med tanke på natt så måste jag säga att jag är glad över att inte jobba natt inatt, för det är så himla dimmigt ute och det är inte roligt att köra bil i sån dimma.

Spåret går in på bilar, och då måste jag säga att jag har bytt ett halvljus på min. Jag hade ingen hårsnodd med mig ut och eftersom håret är mycket kortare än vad det brukar vara åkte det fram i ansiktet hela tiden, så pappa fick hålla i det medan jag fixade ;)

Så fortsätter min tankebana till hår, och det får mig att undra om jag ser yngre, äldre eller lika gammal ut i min nya frisyr? Vad tycker ni?

Snack

Massor att göra på jobbet idag, började rörigt och när folket slutade komma vid typ 23:30 var det fortfarande rörigt. Men jag fixade och donade (Det gjorde väl iofs Sara och Jessica också) så förhoppningsvis blev det en hyffsad stängning ;)

Nu sitter jag här och försöker varva ner, äter chips och godis, och borde kanske hoppa in i duschen och sen sova. Får väl se hur lång tid det tar, igår somnade jag typ 10:00 så.. Men då slutade vi ju senare.

Egentligen har jag väl inte så mycket att berätta om idag heller. Sov tills det var dags att dra till jobbet, jobbade ihjäl mig (kändes det som i alla fall) och har precis kommit hem.

Och nu har jag säkert upprepat mig men jag orkar inte läsa igenom vad jag precis har skrivit.

Imorn får jag nog ta och hitta på något att göra så att ni får något roligt att läsa om!


Efter duschen, en halvtimme senare:
Jag kom på en sak! Kineserna, beställde typ 15 mål på massa pengar (när vi inte ville ha något sådant egentligen), men jag tyckte om dem! För när de gick tog de bort alla brickor och allt skräp och de puttade till och med in stolarna efter sig :) Jessica tyckte att hon kände igen några från China-resturangen.

Jag är där, jag går med dig genom mörker och hällande regn.

En riddare i skinande rustning på jobbet idag. (Nåväl, han hade i alla fall svärd, någon slags brynja och kanske hjälm). I driven. Han och hans kompisar hade glömt hästarna hemma (Men de hade nog inte alla hästar i hagen ;)) och blev tjuriga för att de inte fick köpa mat gåendes i driven, och för att de inte fick gå förbi kön om de kom in. Skäms på sånna människor! Skärp er!

Och så var det han som frågade Mia om han fick hångla för en hundring ;) fast då hade jag rast, lite synd.
Och han som cirkulerade runt resturangen några gånger och sen i driven ville ha en kebab och mitt telefonnummer.
Och de som betalade, fick drickan och drog, för att senare komma tillbaka och skälla på mig för att de inte fick maten, trodde de att jag hade stoppat in den i muggarna eller?
Konstiga människor finns det alltså..

Positivt är i alla fall att jag fick jobba med SötJessica och FinMia :)
Och att Jessica blev så glad när hon fick se mig!

Och så är det helt plötsligt Augusti, jag fattar inte riktigt var sommaren tog vägen, men jag antar att Max har något med saken att göra..


Nu borde jag dock gå och sova så att jag inte försover mig till jobbet imorn, börjar 17:30 men risken finns.

Ha en bra dag!

Bilden har ingenting som helst med inlägget att göra, men det här saknar jag med Vadstena. Garnförrådet!


RSS 2.0