Valborg

Idag har jag sågat med motorsåg och huggit ved. Och täljt en fågel (jättefin, verkligen), och fått frisk luft. Och grillat och kollat på majbrasan och umgåtts med mor och far och bror och så vidare. Och bakat en rulltårta. Och inte blivit glömd i torpet :) Det har varit en fin dag!

Det blev lite kallt framåt kvällen, när det började regna lite och blåsa. Såå jag klädde på mig lite. Vi satt ju faktiskt ute! Men jag hade mer kläder på mig än vad småbarnen som var där nere vid elden hade. Men frös gjorde jag icke!

Kvällens outfit:

Stövlar: Mammas.

Termobyxor: Mammas.

Jacka: Pappas.

Mössa: Mammas men min design.

Vantarna är mina egna :)

 

Och mamma och jag vann på lotteriet! Vi tog nästan inga lotter alls :) Jag vann först och hon ville väldigt gärna ha ett vinöppnarset typ, så jag tog det och hon fick det. Numret efter vann hon en potatispress till mig! Lite mys sådär att vinna och få presenter. Och ni får lätt den roliga bilden! Kolla på mamma ^^

 

Och en sista avslutande bild:

 


Rubrik

Jag har tappat mitt läppsyl någonstans, jag har bränt mig och mitt papercut på långfingertoppen har fått mig att inse att jag trycker på en massa knappar på jobbet med det fingret. Jag har haft sönder två lyxshakear idag, varav den ena var som en explosion. Folk var sena till jobbet så jag fick sen rast och jag har jobbat över nästan sex timmar (dom är jag dock glad över!) och ändå är jag glad :) Det är så bra med mig! Läppsylet däremot är jag en aning sur över för jag var på apoteket igår och köpte allergipiller, funderade på att köpa ett nytt läppsyl (jag vet för övrigt att det inte stavas så) för det är en spricka i mitt, och någonstans på väg därifrån och hem tappade jag det. Otur alltså. Men jag är glad ändå! Jag vill bara att ni ska veta det ;) Och så är det ju min blogg så jag får väl klaga lite? Eller?

Nu ska jag äta en glassbåt och kanske ett äpple och kolla på Greys :)


KRAM PÅ ER!


Strömavbrott

Strömavbrott på jobbet vid halv två idag, det sades att det var strömavbrott i stora delar av staden? Det varade inte så länge men det gav en del problem ändå. Fatta förvånade vi blev när allt slocknade och blev tyst. Har nog aldrig varit så tyst på jobbet förut. Sen tog det ju lite tid för allting att börja funka igen, typ rostarna och pinpadsen. Det är sånt man blir förvirrad av, när något oväntat händer. Lite intressant faktiskt :)

Eva beskrev mig förut som tre treåringar. Jag har pratat jättejättemycket hela dagen, men nu tror jag att min överenergi börjar försvinna, är jättetrött faktiskt.

Nu ska jag nog laga mat tror jag, måste nog gå till hemköp först, kanske.


Överenergisk

Jag har något fruktansvärt mycket överenergi för tillfället, och jag vet inte var jag ska göra av den. Jag typ till och med stressar när jag sover (jättekonstigt jag vet, går inte riktigt förklara hur jag menar heller). Tur att jag har lyckats få driven på jobbet de senaste dagarna, då kan jag springa omkring och göra flera saker samtidigt. Kan det vara helgens två redbull ;) Haha.

Annars så är jag faktiskt lite trött, men energin är här ändå. Imorn öppnar jag på jobbet så jag ska försöka att inte vara vaken alltför länge.

Jag pratar hur mycket som helst också, och just nu är jag hemma alldeles ensammen, så jag har ingen att prata med. Lite problematiskt, men tur kanske.. Så ingens öron går sönder av allt prat ;) Haha

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva. Det motsäger väl lite det jag skrev nyss men jag pratar nog egentligen om ingenting. Jaja. För att ni ska få något vettigt så kommer det en bild! På några av mina nya Afrikakylskåpsmagneter :)


Hej.

Nu har jag sovit helahela dagen, tills typ klockan 18, så nu mår jag bra igen. Har dock ont överallt, så går det när man springer omkring och gör saker i åtta timmar konstant. Ska väl klä på mig och gå till hemköp och handla middag snart. Lasagne kanske? Och glass till efterrätt :) Synd att solen går ner strax bara, lite sol hade ju inte varit fel, får satsa på det tills imorn.

Hej svejs.

Helgen

Shit vilken helg. Vi dog i lördags och dog ännu mer idag. Det har aldrig rullat såhär mycket en söndagkväll, och vi var lite underbemannade på det. Har aldrig stängt en söndag utan att ha förstängt någonting överhuvudtaget, så nu vet vi hur det är också! Men med lite bra musik och lite socker i kroppen så går det rätt bra :) Jag känner mig inte så död just nu faktiskt, livet känns bra igen. Tur att det inte är såhär jämt.

Klockan är trots allt sex, så det kanske är dags att gå och lägga sig så att dygnet blir någorlunda bra imorn.

Nu orkar jag inte skriva mer.

Hej svejs
Lingonfejs ;)


Haha

ÅSA

Åsa: Jag är så jävla jobbig!
Jag: Vadårå? Tappade du bort kladdkakan?
Åsa: Nej, jag tappade bort locket!
Jag: Haha det ligger här.
Åsa (kommer för att kolla): Vaar?
Jag (pekar på det vita locket på det vita bordet): Där!
Åsa: Var?!

Och så fortsatte det en stund tills vi bröt ihop :) Är hon blind? ^^

Mat

Åsa och jag var på Hemköp. Blev en väldans massa grönsaker :) Det kommenterade till och med mannen som var bakom i kön, han sa att han inte var lika nyttig som mig.

 

Och såhär såg fröken ut igår när vi hämtade soffan på ikeas lager :)


21 grader

Idag är det 21 grader varmt, och jag är ledig. Har haft lite svårt att komma på vad jag ska hitta på och göra, för helst av allt skulle jag ju vilja åka omkring i en rosa buss :) Men jag har faktiskt hunnit med en del. Klippt luggen, växlat tillbaka pengar, ätit glass, köpt skor. Jag har cyklat omkring också (sjukt bra träning skulle jag tro, jag är helt slut).

När jag var på Forex för att växla tillbaka mina pengar så sa hon där bakom att jag luktade väldigt gott, som godis, att det var en väldigt god parfym jag hade. Jag använder ju då inte parfym, undrar vad det var.. Men såklart bra att jag luktar gott ;) Det stor "trainee" på hennes skylt också, men väldigt duktig och trevlig!

Glassen köptes på det nya Ben&Jerry-stället som har öppnat i stan. Väldigt god glass, men väldigt litet ställe och mycket folk (som inte kan bestämma sig)

Skorna ser nästan ut som dom jag har redan, fast köpta i en annan affär och vitochblårandiga.

Snart måste jag röra mig mot Hemköp också, för något måste jag ju äta ikväll.

Och igår var vi på ikea och jag är nu en stolt ägare av en soffa, en bokhylla och ett nytt skrivbord! Och lite andra småsaker. Och det var "handla för tusen kronor, få hundra att handla annat för" så jag äger också ett presentkort på 500 kronor :) Dock så är det lite mycket kartonger här i min lägenhet för tillfället, och mitt golv lutar lite mycket där jag tänkte att bokhyllan skulle stå så jag får tänka om lite. Nu ska jag nog skruva ihop skrivbordet tror jag.

KRAMPÅER! Det är sommar :D


Joooobb :D

Jobbjobbelijobb! Det var jätteroligt att jobba idag :) Och träffa er alla kära arbetskamrater. Det var ett tag sen. Som vanligt var jag kvar på jobbet typ två timmar efter att jag slutade, men vad gör det :) Dessutom började vi tydligen med parasoller idag, och sommarglassarna! Och det är 18 grader varmt ute just nu och jag har fönstrena öppna, och funderar på att gå ut. Skulle gärna grilla något till middag alltså, den som ändå hade en grill! (: Och imorn får jag jobba hela kvällen lång med underbara Eva, som tog sin rast idag bara för att få prata med mig :D Hihi. Jag har saknat er.

Livet är finfint!

Baka

Jag: Jag bakar makroner :D
Bror: BAKAR makaroner?



This is my life

Fyra maskiner tvätt, hela lägenheten städad och mat handlad. Och strax ska jag baka :) Så mycket energi jag har! Och mer jobb imorn än väntat :D Och om några timmar kommer syster hit! Och så har jag kört biiiiiiiiil! Jag saknar min bil.. Det var faktiskt roligt, det brukar jag inte tycka. Och solen lyser och jag kan ha vårkläder på mig! När jag åkte var det bara vinterkläder, och i vanliga fall brukar jag vela jättelänge innan jag byter ytterkläder men nu bara blev det så :D Och jag har köpt en kjol för 29 kronor.

Livet är bra!

Det här är första morgonlåten på bull-bussen. Det spelades tre varje gång vi började åka, när jag hör den känner jag hur det kändes varje morgon, underbart!



Bortglömd

Igår tog jag och broder en tur ut till skogen (mamma och pappa) för att han skulle typ gräva upp stubbar eller något (vet faktiskt inte) och för att jag skulle umgås :) Jag målade min spegel en gång också. Vi fick mat och dom fick presenter :) Sen följde jag med mamma till grannen, det sista jag sa till bror innan jag gick var "glöm mig inte". Och det var precis vad han gjorde! Haha! När vi kom tillbaka hem hade han åkt. Jag förstår inte riktigt hur det gick att glömma mig ;) Men han kom ihåg presenterna från mig i alla fall, alltid något. Så jag fick ta en bil själv in till staden, som lillasysteryster får komma och hämta och ta hem sen, så det blev ju rätt bra ändå. Jag kunde verkligen inte sluta skratta igår!

Nu är klockan 07:37 och jag är vaken för att jag har tvättid och väldigt mycket att tvätta. Har inte riktigt bestämt mig för om jag ska gå och lägga mig igen eller om jag ska städa lite. Det lutar mot att sova en stund till alltså!


Hemma

Hemma, vid min egen dator i min egna tomma lägenhet, lyssnandes på min egen musik.

Jag kunde sova rätt bra på flyget faktiskt. Först blev det lite omständigheter som gjorde att jag fick två säten att sträcka ut mig på :) På andra flyget fick jag sova på min granne, och sista sträckan var det rätt tomt så då stal jag tre säten till mig själv :) Fast det är rätt påfrestande att flyga i 20 timmar. Snälla mor och far kom och hämtade mig och vi stannade på vägen hem och åt mat (som jag bjussade på ;)) och sen släppte dom av mig här, där min galna systeryster kramade sönder mig innan hon drog till fuckingÅmål! Fast hon kommer ju hem på söndag igen :)

Så jag har packat upp, duschat jättelänge, ätit en fryst matlåda och kollat på Greys Anatomy. Nu ska jag bädda rent i sängen, börjar bli lite trött så snart är det sovdags :) Jag har för övrigt sjukt mycket att tvätta, sånt från innan resan, från resan och från min syster. Får se när jag får tid med det.

Några bilder kanske skulle smaka bra:


På väg till flyget. Det kommer bli en lång...

20110413387 (MMS)

På väg till flyget. Det kommer bli en lång dag. Men vi ses kanske imorgon. Sverige känns så avlägset. Resan började med regn, och då avslutas den väl bäst med en natt full med regn? Fast nu tittar solen fram igen. Stämningen i bussen är lite låg dock, ingen vill åka hem även fast alla tycker att det ska bli skönt att komma hem. Bilden visar campingen inatt, ser ni zebran? Den finns där i alla fall.


Packat och klart. En natt kvar i bussen, e...

Packat och klart. En natt kvar i bussen, en middag kvar att äta. Avslutningsmiddag och fest igår, den maten får plats nummer ett! Helgrillad oxfile och potatissallad. Rosabussmat ftw :) Dagen idag kan beskrivas genom att säga apor och busstädning. Campingen är i en nationalpark så det är massa apor och andra djur runt omkring. Tre timmar till Johannesburg imorn, och sen hemfärd. Ser inte fram emot flygturen hem men det är väl sånt man får räkna med ;) tjo


Bara några dagar kvar nu, det är synd. Syn...

Bara några dagar kvar nu, det är synd. Synd att jag inte kan ta med mig stämningen här i bussen hem. Solen står lågt på himlen, elden spelar ur högtalarna och bussen skakar massor. Afrikas vidder runt omkring, lugnet. Det är så svårt att beskriva. Snart kommer vi fram till SunCity där vi ska vara tills det är dags att åka hem. Men tills dess ska jag ta tillvara på allaalla dagar :)


Internetcafe :D

Hej hej k'ra v'nner. Jag t'nker skriva som att bokst'verna p[ det h'r tangentbordet 'r som p[ det svenska, s[ ni f[r ha lite ;verseende, har inte s[ l[ng tid kvar p[ internettiden n'mligen.

Idag gick vi upp tidigt igen, jag har verkligen f[tt n dygnsrytm efter n'r solen g[r upp och ner och jag 'r typ den som g[r och l'gger mig f;rst p[ kv'llarna. I alla fall var det lejon det g'llde idag, r'tt intressant faktiskt. T'nkte mest ge er lite bilder.

Jag skriver dagbok varje dag s[ den f[r ni l'sa sen n'r jag kommer hem :)

Vi [ker h'rifr[n Vicfalls om tre timmar ungef'r, in i Botswana. Vi ska inte [ka s[ himla l[ngt idag heller, r'tt sk;nt. F;r att komma hit [kte vi som jag nog redan har skrivit 72 mil p[ en dag, det 'r r'tt mycket. S[ idag blir inte lika l]ngt. Ska hinna k;pa lite vatten och 'ta lunch bara. Och slappa lite f;r jag 'r r'tt tr;tt.

H'r kommer i alla fall lite randombilder, tagna n'r som helst under resan. Lejonbilden idag dock :)

 


Hej igen, nu blir det tätt mellan inläggen...

Hej igen, nu blir det tätt mellan inläggen ;) Idag har jag varit på safari och sett en svart noshörning, zebror, bufflar, en kameleont och några fler. Har också åkt helikopter över Vicfalls, och gått i parken bredvid fallen. Där regnar det konstant så vi blev dyngsura direkt. Nu sitter jag som vanligt och väntar på mat, krokodilgryta faktiskt. Efter det blir det nog sängen direkt, ska upp tidigt imorn också, för att umgås med lejon :) hejsvejs.


Hejhej! Idag har jag slidat (hängt i en se...

Hejhej! Idag har jag slidat (hängt i en sele och åkt på en lina) över Victoriafallen, sisådär hundra meter upp i luften. Och så ha jag kollat på när andra har hoppat bungyjump och swingat. Blir faktiskt lite sugen på att hoppa själv, men imorn blir det safari och en helikoptertur över fallen. Nu ligger jag och ska sova, ska upp halv sex imorn så. Nästan alla andra festar på ett ställe en bit härifrån, lär väl vakna när dom ramlar in ;) Jag har också hunnit rensa igenom min kamera lite också, men ni kan vara lugna för det är typ 700 bilder kvar :) Nu kan jag inte hålla ögonen öppna längre, tack och godnatt! :)


Idag är det kallt, bara 24 grader ;) Har f...

Idag är det kallt, bara 24 grader ;) Har faktiskt både långbyxor och tröja på mig. Imorse under guidningen av Great Zimbabwe regnade det rätt bra. Idag ska vi åka buss hela dagen lång för att komma till Victoriafallen. Hörde det sägas 70 mil, kan nog stämma kanske? Så får vi kanske någon dag extra där. Under resan får vi roa oss med musik, läsa och en pågående yatzyturnering. Hoppas ni har det lika bra som jag har det. Kram


Frukost klockan sex, i soluppgången. Hoppa...

20110404382 (MMS)

Frukost klockan sex, i soluppgången. Hoppas bilden kommer med nu :) Efter det här tar mitt batteri slut, får se nör vi hörs igen. Solcellsladdaren funkar sådär. Kraam


Hej bloggen :) Det känns som att jag har v...

Hej bloggen :) Det känns som att jag har varit här i en månad. Klockan är för tillfället före sju och jag väntar på att frukosten ska bli klar. Var uppe för en timme sen, det är så skönt att hinna duscha och packa in sina grejer i bussen innan resterande 37 andra personer också ska göra det. Igår snorklade över ett korallrev, var på en sandö och hade det bra. Idag ska vi köra hela dagen, nästan till gränsen in till Zimbabwe. Kommer bli en lång dag, men man ser en himla massa saker från vägarna. Nattugglan Pia har blivit en morgonfågel ;) Lite konstigt faktiskt. Nu börjar resten vakna till liv. Ha det fint


RSS 2.0