Jag har sett en jättestor valhaj, var i va...

Jag har sett en jättestor valhaj, var i vattnet bredvid, och en rocka (från båten) och delfiner :) Det är helt underbart här i Tofo. Vi ska till och med stanna en dag extra här istället för på nästa ställe. Väntar som vanligt på mat. Jättehungrig :) Kram på er, hoppas ni har fått vår och ingen snö!


Hej igen kära läsare. Nu har vi samma tid!...

Hej igen kära läsare. Nu har vi samma tid! Ligger för tillfället på taket på bussen och ska sova. Det är stjärnklart så presseningen är inte fördragen. Vi är mitt ute i ingenstans på en camping så stjärnorna lyser extra klart. Havets vågor hörs i bakgrunden. Imorn ska vi till Tofu, googla på det ;) kram och god natt!


Heeeej! Flygresan tog från klockan åtta if...

Heeeej! Flygresan tog från klockan åtta iförrgår kväll till ungefär ett igår. Nu sitter vi i Bull som bussen heter, halva gruppen bor i Bill, det var redan en grupp här som har varit ute i tre veckor redan. Mitt nummer är fem, säger nog inte er så mycket. Idag ska vi köra hela dagen lång, och jag känner att det här kommer bli grymt bra. Ni skulle också vilja vara här tror jag, vinden blåser in genom de öppna rutorna och det är 25 grader, men regnigt.. Ha det bra, det ska jag. Kram


Åker tåg för tredje gången den här veckan....

20110325374 (MMS)

Åker tåg för tredje gången den här veckan. Hamnade på en ensamplats, finns inte ens någon stol bredvid. Hejdå alla er jag inte har hunnit säga det till, jag satsar på att ha jätteroligt! Men var inte ledsna för att ni saknar mig så mycket, kommer ju hem om tre veckor igen! Jag är fortfarande bara lite nervös, inye så mycket som jag borde vara. Kram på er!


Lite information

För er som undrar så har jag packat bland annat tre böcker, tjugoen par trosor (det har jag ju diskuterat med en del av er, tänkte att ni kanske ville veta vad beslutet blev ;)), två par shorts, ingen kjol men däremot två klänningar. Några t-shirtar. Ett par skor mer än vad jag antagligen kommer behöva men de kan vara bra när jag bränner fötterna, för det räknar jag nästan med :P Har med mig saker jag kan lämna där nere i Afrikat om jag skulle hitta en massa saker att köpa med hem :) Typ sovsäcken (den tar stor plats), dom extrapar skorna osv. Någon kudde är inte nedpackad, däremot ett örngott, jackan jag har på mig till arlanda är väldigt fluffig så den får bli min kudde.

Jag hoppas att lillasyster inte dödar mina träd och att ni alla kommer sakna mig! :) Haha. Jag undrar vad jag kommer glömma hemma och hoppas på att det inte är något viktigt.

Jag ska blogga på resan, med hjälp av sms, om det går. Så ni kan ju kika in här lite då och då om ni känner för det och läsa lite om vad som händer.

Hej svejs, vi kanske hörs imorn.

Packat

Nu har jag packat klart, i princip. Ska försöka få plats med pengarna i plånboken, snodde lillasysters nu precis innan hon och mamma åkte härifrån. (Var gjorde du av grejerna?) Jag hatar att ha kontanter.

I övrigt är jag lite nervös, inte så konstigt, har bara typ necessärgrejer kvar att packa ner, och det får jag väl göra imorn.

Måste diska och städa lite också, och kanske äta något lite senare.

Jag har nog inte riktigt förstått att det är imorn jag åker, egentligen.

Tjotjo.

Maxskolan dag två. Brandutbildning, hlr oc...

Maxskolan dag två. Brandutbildning, hlr och lite annat. Tycker fortfarande att det är intressant. Om en timme ska vi gå ut och äta middag, synd att jag knappt har med mig några kläder ;) fast kanske bra på ett sätt, slipper välja liksom. Igår råkade jag rita på min hand, det har fortfarande inte gått bort, och alldeles nyss märkte jag att jag har råkat rita på byxorna också. Klantig? Nejdå! Om det är billgt att skicka sms från afrika också så fortsätter jag nog blogga såhär! Sjukt smidigt faktiskt. Frågan är om kvällsmaten imorn blir en hamburgare? Lär ju bli sugen på typ friscobröd första veckan där nere annars, hihi.


Tjatja bloggen. På hotellrum med cassandra...

Tjatja bloggen. På hotellrum med cassandra och powernapar innan middagen. Maxskolan är riktigt intressant, efter middagen ska vi grupparbeta och imorn är det bland annat brandutbildning. Får se hur det blir. Hoppas det här funkar nu också, försöker nämligen blogga från mobilen :) hejsvejs


Solcellsmysteriet

Nu har jag provat solcellsladdaren på pappas telefon och på mammas och på brors, och den funkar alldeles utmärkt, fast jag anar att det kanske är glapp någonstans? Provade på Kathys (hon har precis likadan som mig) innan vi skulle gå hem från jobbet för en timme sen, och det funkade alldeles utmärkt, så jag svor och provade i min en sista gång, och vips då började min telefon ladda, jättekonstigt! Det ska väl tilläggas att min telefon inte hade något batteri alls då. Får se om jag tar mig till k&co imorn för att få mig en liten förklaring, är ju ingen mening med det om det faktiskt funkar. Om det nu skulle vara så att det är min telefon det är fel på får jag väl låna någon annans till Afrika, så att jag kan använda den som mp3 :) Sjukt bra.

Nu ska jag duscha och sova så jag får någon sömn innan det är dags att gå upp för att vända tillbaka dygnet. Såhär dags på måndag är det liksom dags att gå upp. Tvättid när jag vaknar också, och så kanske jag kan hinna med att städa lite, och pyssla :)

Tjosantjosan

Fullspäckat schema

En vecka kvar, en fullspäckad vecka!

Imorn ska jag hem en snabbis för att sy upp shortsen jag köpte igår, och efter det blir det nattjobb 18:30-05 :)
Söndag ska jag vända tillbaka dygnet, så Lisa och Bo kommer hit och hälsar på, samtidigt har jag tvättid.
Måndag blir det upp tidigt med tåg till Stockholm och Maxskolan. Är där tisdag och onsdag också, hem på onsdagen.
Torsdag är jag ledig och det är en packdag, och nervösdag.
Och fredag blir det upp och tåg till Arlanda.

Nervositeten är på topp! :)


I övrigt skulle jag kanske behöva hinna gå till Kjell&co för jag lyckas inte riktigt få min solcellsladdare att faktiskt ladda telefonen, och vad ska jag då ha den till? Det måste ju funka.
Måste också komma på vad jag ska packa för något, hur många par trosor ska jag ta med? Vilka t-shirtar? Måste hitta lite böcker att packa ner också.
Skulle väl gärna vilja städa lite också, så att syster inte behöver börja med det eftersom hon ska bo här när jag är borta, och kanske baka något eftersom jag får besök på söndag.

Ja, det var väl allt för idag.
Tjosan på er!

*trumvirvel*

Min kära pappa är den enda som har gissat på vad det är jag ska köpa imorn, fast det har ju bara gått en dag så det gör ju inte så mycket.

Men nej pappa, det är inte en läsplatta. Det är en solcellsladdare, som man kan ladda bland annat mobiltelefonen med! Vilket i sin tur innebär att jag kommer kunna lyssna på musiken som jag har i min mobiltelefon i Afrika, för där finns det säkert massivs med sol som kan ladda upp solcellsladdaren :) Sjukt bra.


För tillfället har jag nackspärr och kan inte vrida huvudet åt höger, hoppas det går över tills imorn. Strax ska jag nog laga lite mat fast jag kommer nog inte vara så hungrig om jag fortsätter äta dumlegodisar :) Vill gärna baka något också!

Hejdå.

Detta är ingen modeblogg

Jag glömde ju! Tog en dagensoutfitbild. Haha ;P Kolla mitt leende! Och jag har jeans på mig, det var längelänge sen.


Gissagissa!

Tänkte köpa en sån här också, skulle komma in till teknikmagasiet på torsdag och hon skulle lägga undan en åt mig. Fanns på claesohlsson och kjell&co också, men det får bli teknikmagasinet. Kan ni gissa vad det är utan att klicka på länken som finns inbakad i bilden?



10 dagar kvar

Har klippt luggen idag. Får se hur det blev sen när jag har duschat. Förstår inte varför en del frisörer ska styla till håret så mycket? "Det är ju inne med böjd lugg nu". Jaha? Jag kommer inte fixa någon sån själv så det spelar väl ingen roll. Men iofs, även om dom inte stylar och fixar med håret så ser man ändå inte hur det blev på riktigt förrän man har duschat och kammat det själv.

Cyklade omkring gjorde jag också, och insåg att jag kanske borde använda hjälm när jag var nära att cykla in i en husvägg, haha. (Ni behöver inte oroa er)

Mina "länder i fickformat" som jag beställde i helgen kom idag! :) Perfekt. Kan vara bra att ha med sig till Afrika tänkte jag. De är på svenska, små och har inte massa onödiga saker som var man ska bo liksom. (Jag ska ju trots allt bo på en buss)




Jag har också köpt schampo på Lush och fick veta att det går jättebra att tvätta kläder med det också! Sjukt bra, nu behöver jag inte ta med mig tvättmedel. Unnade mig också en fuktighetskräm, faktiskt!




Däremot hittade jag inte det jag letade efter, jeansshorts. Alltså, jag vill ha hela kläder. Tänker inte köpa ett par trasiga jeansshorts för 300 kronor. Får se hur det blir med den saken. Hittade också druvsocker på ica som jag köpte för det står också med på min packlista.

Nästa vecka gott folk :P Då händer det saker.

Nu ska jag koka ris och steka kotletter och vispa ihop påssås, och smsa lillasyster och hoppas på att hon inte blir irriterad (för hon sover och jag har smsat och ringt henne massa gånger idag!)
Diska måste jag också göra :(

Luft

Rätt tomt i min hjärna för tillfället..

Men ni kan ju låtsas att jag har skrivit något roligt. :)

HEJ!

Det blir väl typ mat, dusch, och sova :D Ska bli skönt. Fast egentligen skulle jag också vilja vara med och partaja med er andra (ni vet vilka ni är, haha ;)) men jag känner inte riktigt för det med tanke på att jag är trött och att jag ska upp tidigt till jobbet imorn.

Just nu kokar jag potatis och ska äta mooos på det med köttbullar från frysen (fast hemmagjorda) och broccoli.

Hm.. Har haft ont i ögonen idag? För lite sömn eller biverkningar? Allt är biverkningar nuförtiden :P Ni skulle läsa listan på dem, till malariatabletterna alltså. Nu är det mindre än två veckor kvar!

HEJDÅ!

Tårta

Grattis bror! Han fick en tårta av mig, har precis kommit hem från mor och far där vi åt tacos och tårtan. Stannade till på jobbet på vägen hem och lämnade av tårtan för att glädja några andra, som för övrigt redan hade ätit tårta, men lite till går ju alltid åt!

Såhär såg resultatet ut:

 

Jag blev himla nöjd faktiskt. Och den blev jättejättegod :D

I tårtan så är det en saftig tårtbotten, hallonmousse och dumlefluff! Och lite grädde. Locket är gjort av marshmallowsfondant (som jag googlade runt på lite innan, och det var mycket lättare att göra än vad jag fick som uppfattning, men jag kanske bara är sjukt bra helt enkelt ;)) Och det rosa är färdigköpt marsipan, och bokstäverna är också färdigköpta. Annars så har jag väl gjort allt :)

 

 

Igår gick jag runt på stan och letade efter något jag kunde ha tårtan och bära den i. Och jag hittade den perfektaperfektaste liksom! På Cervera. Helt underbart bra!

 

Broren fick lite fina presenter också, en kniv av mig bland annat. (Exakt likadan som den jag fick av honom i julklapp).

 

Jag är så fruktansvärt bra! Undrar när jag får nästa chans att baka en tårta? Då ska jag göra med aftereight och päron :)

 

 


Bilder

En frukost :)

 

Ett passpengafodral till Afrika :)

 

En Evablomma till Linus :)

 

En Åsa :)

 

En middag :)


Lampskärm och tröja

Såhär ser lampskärmen som mamma gjorde till mig ut :) Visst är den fin!

 

Och såhär långt har jag kommit på min stickning. Leder tävlingen än så länge, heja mamma! Du kommer snart ifatt :)


Present

Och så har jag fått typ världens finaste present idag!

 

Tacktacktack :)

Från Gittan som är min.. eh mormorssyster. :)


Mamma

Hejhejhej! Har handlat med mamma idag, hon har så fruktansvärt dåligt inflytande på mig och gör så att jag köper en massa saker. Bland annat en elvisp och några burkar

 

En snorkel :) Står typ med på packlistan till Afrika så.

 

 

Men hon lät mig också få den sista gröna sånnahär (den är godast!)

 

Har såklart köpt andra saker också, typ mat. Och en födelsedagspresent. Och två t-shirtar. Osv.


Heeemma

Nu har jag varit hemma igår och idag och ska åka hem senare idag (ska få mat först bara, och skjuts hem :D).

Igår hann jag med att fusa plastpåsar (ska göra ett cykelsadelöverdrag, mot regn, istället för att trä en plastpåse över sadeln liksom, så det blir lite finare) och jag hann komma en bit på stickningen och kolla på melodifestivalen.

Idag har mamma städat förrådet och jag ska ta hem alla mina skor (som ni märker är jag hemma på båda ställen). Har betydligt fler än vad jag trodde att jag hade! Ska också stjäla med mig en sovsäck, en jacka och lite annat. Kan bli bra :) Mycket av sakerna är till Afrika nämligen. Närmar sig med stormsteg! För jackan är istället för min vanliga jacka, kan bli kallt att ta sig till arlanda utan jacka och om jag tar med mig min tar den liksom upp halva resväskan ;)

Jag har också sytt två packpåsar idag :) En att ha tallrikmuggochbestick i och en till typ smutskläder. Känns som att det kan vara lite enklare att hålla ordning på sakerna i resväskan i tre veckor då.

Det var allt för nu, inga bilder för jag har ingen sladd till min mobil här! Tjosantjosan på er!

Leeedig

Leeedig i tre dagar :D Så himla skönt. Ska snart gå och ta bussen hem till mor och far. Där ska vi bland annat städa ur förrådet, och jag ska stjäla saker. Och så ska jag fusa plastpåsar hade jag tänkt! Och kanske sy packpåsar, och sticka lite, och kolla på melodifestivalen..


Här på bilden har ni mig i den fula hjälmen, och lite av min cykel. Ser ni hur mössan sticker ut på baksidan? Hahaha. Synd att deti nte kom med lite mer av själva cykeln.. Men jag får väl fixa ett bättre foto på den åt er :) Får se hur ofta jag använder hjälmen också :P Hehe.


....

Idag ringde mamma rosa bussarna åt mig, och sen till posten, och mitt paket kom till ica i fredags även fast de inte hade skickat ut någon avi. Så jävla dåligt. Men nu har jag i alla fall hämtat ut passet. Har också hämtat min cykel, känner mig helt bortkommen och ivägen när jag cyklar :P Får se hur lång tid det tar innan jag kommer över det :) Mamma diskade all min disk och jag har lagt upp lite grejer på mitt soffbord till Afrika, inte långt kvar nu så jag kan ju börja småpacka lite (lägga upp högar med grejer).

Kram och god natt

..

Eftersom jag inte orkar skriva något, och både jag och ni är så facinerade av mina isbilder så får ni några till :) Kul va!







God natt :)

1 mars

Kan ju börja med idag. Just nu håller jag på att göra pastagratäng, får se hur det blir. Tänkte börja laga mat redan klockan sex men då kom jag på att jag skulle dricka dukoralen, så då var jag tvungen att vänta en timme med att äta. Sen började jag koka pastavattnet igen och då ringde mobilalarmet och sa att tvätten skulle hängas upp, så nu är jag inne på försök nummer tre :)

*Paus för matlagning*

Såhär ser den ut nu innan ugnen är varm:



Tvätten också, nu håller jag på att tvätta maskinerna nummer tre och fyra, jag är så himla duktig :) Hela tvättkorgen är tom! (Nästan, min bikini och en annan handtvätttröja ligger kvar)

Jag har umgåtts med mamma idag också. Hämtat ut hennes glasögon, ätit frukost/fikat, och köpt saker.

Jag har köpt bland annat ett skoställ! (Jättelätt att skruva ihop)



och rosa saker till badrummet! (Förstår inte alls hur dom tänkte med ihopmonteringen här men det gick till slut)



Och så har jag fått en lampskärm som mamma har pysslat. Och mamma, du har rätt, den är finare när lampan inte är tänd för det där svarta, men resten är superduperfint :) Fast jag glömde ta en bild på den och nu orkar jag inte.

Jag har köpt en cykel idag också, för 3500 kronor, och ett vajerlås och en hjälm. :P Ska hämta den på torsdag. Det är verkligen en riktig cykel!

Och jag har druckit jätteäckligt dukoral, och på fredag ska jag börja med malariatabletterna, det närmar sig!

Dricker cola gör jag också, såhär mycket är en hel burk i mina glas:



Garn köpte vi också. Mamma fick lust att sticka en bebiströja, så jag utmanade henne i vem som blir klar först (annars blir den nog aldrig klar ;) Hehe) så jag ska också göra en! Ska nog börja lite senare tror jag.. Om jag inte somnar först. Borde nämligen försöka sova rätt tidigt för jag börjar jobba klockan åtta imorn.

Det var idag, första mars, bara 24 dagar kvar till Afrika!

Helgen tänker jag inte ens skriva om, jag orkar inte tänka på det. Kommer inte ihåg så mycket heller för jag var lite trött alltså.. Nattlönehelg = döden!

Hejdå :)

RSS 2.0