Vantarna

Vantarna är klara!

Vante nummer två tog ungefär två timmar att göra. Jag förstår inte varför jag väntade så länge?


Kvällsmat

Kvällsmat för någon vecka sen.

Det är såhär det ska se ut!


Idag åt jag typ samma, fast med ost på mackorna och mindre godis, oboj och youghurt!

Ladiesnight


Fakta.

1. Hur kommer det sig att jag reagerade med att bromsa, kolla backspegeln och stänga av helljuset när det var djur på vägen på väg hem imorse?

2. NÅGON har använt mitt traderakonto, om denna någon vinner auktionerna kommer det bli rätt dyrt ^^ Men hon har tillåtelse.

3. Tack för ladiesnightbiljetterna. Jag har en bild i telefonen men nu orkar jag inte lägga in den.

4. Jag är fruktansvärt dålig på att gå hem från jobbet, slutade innan tolv och var kvar till två?

5. Jag är ganska dålig på att vara ledig två dagar i rad också, men det gör ingenting :)

6. Och jag fick en matlåda trots allt!

Vante

Här har ni den! Nu ska det bara bli en till också..

Den blev ganska liten också, tur att jag har smala fingrar.

 


Rubrik.

Månen lyser fruktansvärt starkt, var är varulvarna?

Jag är hungrig, men eftersom det inte finns någon lingonsylt till maten som finns äter jag godis istället, hur moget är det?

Jag är trött men kommer antagligen inte sova på ett tag.

Måste vända dygnet imorn, så att jag inte dör av trötthet på torsdag då jag öppnar på jobbet (istället för stänger som jag har gjort idag och igår och i helgen)

Ja, det var ungefär vad jag hade att säga så vi sätter punkt.

Bild.

Idag får ni bara en bild. Bilder har det varit väldigt lite av de senaste inläggen, och jag är trött och borde sova.


Och det blev.. *Trumvirvel*
En gammal emobild!

Eller två..


Valet

Valet.
Jag röstade blankt. Sånt man inte ska säga kanske, men ärligt talat så bryr jag mig inte så mycket. Jag är inte insatt för fem öre och därför kändes det konstigt om jag skulle rösta på något parti, när jag inte vet hur alla andra stället sig i frågan. Och kan det inte vara bra på något litet sätt att sverigedemokraterna kom in i riksdagen? De kan väcka viktiga frågor. Visst, om jag fick välja skulle de inte få vara där, men nu är det som det är och man ska väl se det positiva i allt? Sverige kommer inte gå under bara för att de är där. Eller så kommer Sverige inte vilja ha något alls med främlingsfientliga partier att göra om fyra år, och det är väl också bra?
Det är min åsikt. Men som sagt, jag är inte så insatt och det kunde väl ha blivit bättre...

Jaja.

Det blev inte så mycket mer än jobb idag heller, eftersom jag lyckades sova till 19:30 :P Hehe. Kanske lite länge? Men när jag vaknar idag är jag faktiskt ledig, och jag måste gå upp i tid eftersom vi ska åka och rösta och äta mat och lite sådär :) Kan bli bra. Inte för att det är någon direkt mening med att vända tillbaka dygnet eftersom jag stänger på jobbet måndag och tisdag, men ändå.

Nu sitter jag och äter godis (istället för mat för jag är egentligen hungrig) och kollar på idol (istället för att duscha och sova).

Jaja.

Rubrik.

Idag fick jag en matlåda med rotfruktsgratäng och en kotlett med mig till jobbet. Precis innan jag skulle dra hemifrån ser jag att det ser ut som att köttet är uppskuret i lagom bitar så jag öppnar och kollar, och det var de :) Hur gulligt som helst!

Och jag märker att det blir väldigt många inlägg om mamma, och inga om pappa? Jag vet inte hur det blir så faktiskt. Träffar ju typ ingen av dom, förutom när mamma väcker mig och när vi kollar på tv i deras säng :) Men imorn kanske, för då börjar jag inte jobba förren 23:30! :D

God natt (morgon) på er, även fast jag nog inte kommer sova än på ett tag, är fortfarande lite uppe i varv och inte så himla trött.
KRAM!

Zzzzzz

Jobbasovajobbasovajobbasova. Det är allt som händer! Tur att man jobbar med trevliga människor så att man får lite umgänge på det sättet :P

Och precis nyss tittade jag upp på mina väggar och såg en brandvarnare sitta där? Tankarna som gick genom mitt huvud var "Vad är det för något? En brandvarnare.. Hur länge har den suttit där?!". Så jag gick ut till syster i köket och frågade, och tydligen hade den skruvats upp idag, tur det så att jag inte har missat den i typ en vecka eller något.

Nu ska jag i alla fall ta en dusch, kolla på Gossip Girl och One Tree Hill och sooova!

:)

Köksmamma

Hon har bakat bullar!
Mamma alltså.


Och pappa fick visst också några :)

 

Jättegoda!


Tumvante

Mitt nya projekt då (tur att jag faktiskt för någonting med all kreativitet som flödar runt i min kropp ;))

Det ska bli tumvantar, fast inte på rundstickor :)

Tänkte att det kan bli bra ihop med mössan.

Men nu sitter jag lite fast och önskar att Malin vad här.


Bästa klädesplagget

Här har ni mössan (och mig) för övrigt!

 


Where do we go?

Idag har jag gjort en investering. Det var 25% rabatt, och det gick på tio minuter! (Hade lite bråttom och skulle röra mig mot jobbet)

 

En resväska! Alldeles lagom stor (hoppas jag) och väldigt fin färg och fint mönster! Mamma fick mig också att slänga med en ryggsäck (den var det halva priset på) bara för att jag fick resväskan så billigt (och typ handbagage :)) Synd bara att det är så långt till mars..


Herr kantarell

För att hitta dom här behöver man inte ens gå ut i skogen, man behöver bara gå till sin egen gräsmatta (och mitt bästa svampställe).

Och för att vara helt ärlig så har jag nog aldrig plockat såhär många på samma gång förut, knasigt.

 


Den är klar!

Den är klar! Och den passar perfekt. Men en bild med mössan där den ska vara (på mitt huvud) får ni inte idag, jag är ju sjuk och då kanske det inte är så roligt att ta kort på sig själv ;)

 

 

Under mössan ser ni världens bästa yllepläd!


Patentmössa

För några dagar sedan började jag sticka en mössa, och på tåget till Bollnäs kom jag väl två varv framåt eller något eftersom det tog ett tag för mig att lära mig patentstickning (jag fick ta upp och göra om några gånger). Nu har jag varit sjuk igår och idag och jag har kommit såhär långt:

 

Vem vet, den kanske hinner bli klar idag? Jag hoppas bara att jag kan ha den.. Risken är stor att den blir lite liten för någon kollade inte stickfastheten.


Bollnäs

Söndagen började med jobb i fyra timmar, vänta en timme, och sen bar det av med tåg mot Bollnäs och Max årliga innebandyturnering! Såklart började det med att tåget väntade in ett annat tåg så vi blev försenade redan från början, men det gjorde inte så mycket (vi kom ju fram i alla fall)

När vi hade åkt en liten bit dök det fram en tårta och så sjöng mina kära lagkamrater för mig :D


Det var brors och Antons påhitt (Fast det var Anton som hade bakat den, mycket god). De (Anton här också) hade till och med kommit ihåg tallrikar och skedar! Jag fick två geishakakor av bror också, inknutna i paketsnöra (som han hade hemma, men han hade inget papper :P)

Resan gick mycket snabbare än vad den skulle ha gjort om man hade åkt själv. När vi kom fram gick vi till hotellet och checkade in, men där blev det lite problem med rummen, jag skulle ha sovit i samma som Nico och Lisa, men det slutade med att jag fick ett eget rum (men jag var ju inte så mycket där så). Två gånger slutade mitt nyckelkort funka också, intressant det där. Men i alla fall så fortsatte vi till Max för lite kvällsmat, och så var det bara att gå och sova inför den långa morgondagen!

Måndagen började med god frukost, och så gick vi i samlad trupp till idrottshallen där dagens matcher skulle spelas. Det var riktigt spännande att kolla på våra matcher (vi tjejer fick inte spela så mycket för vi var sju stycken som roterade på en plats). Lunchen på dagen bestod av en macka, och typ en banan, mycket gott!


Bland annat den matchen som slutade lika, ingenting hände i förlängningen på 5 minuter och skulle avgöras med straffar. Vi var tvungen att gå laget runt innan samma person fick ta en straff till. Tack vare den bästa målvakten (vår resturangchef såklart!) släpptes det inte in så mycket mål. Vi hann beta av alla killar och komma till oss tjejer tills vi vann. Lisa satte sin straff och vi kom till bronsmatchen. Innan det klarade Anton sin, och det var också tidigare i den här matchen David blev intacklad över sargen och skadade foten, men trots det satte även han sin straff! Spänningen var på topp!

Bronsmatchen var också mycket spännande. Vi spelade mot ledningen och vann!

Jag såg inte finalen för några av oss drog till Max för lite mer mat, och sen var det bara till hotellet för en snabbdusch och klädbyte innan förfesten var igång. Fortsatte med tacobuffe (som vi nästan missade) och fest halva natten.

Tisdagen, hemresedagen, mådde nog alla sisådär. Själv var jag nog mest förkyld (vilket jag fortfarande är, hemma från jobbet idag så) och sov nästan hela tågresan hem. Men vi kom i alla fall upp och åt frukost den dagen.

En mycket trevlig resa! Klart jag ska med nästa år också! Och då tänker jag inte vara förkyld, så blir det mycket roligare :)




Jag glömde tyvärr kameran hemma, så jag tog inte så mycket bilder och missade att få ett bra kort på lagklädseln.. Men det kanske är någon annan som har?


Mamma

Min mamma är en av de bästa! Skypekonversation alldeles nyss:

Pia: Idol klockan åtta, i erat rum!
Mor: ska du kolla på det??
Mor: du får låna min säng
Pia: Ja, i din säng
Pia: :)
Pia: :D
Mor: ;)
Pia: Ska inte du se? Det är auditionsarna
Mor: nää jag ska gå till ulle bulle
Pia: :(
Mor: du får moffa med mitt täcke..
Mor: hur mycket du vill
Pia: Bästa
Mor: mamma!!


Så jag får moffa med hennes täcke, och jag får till och med äta chips i sängen :) :D


Grattis!

Nu fyller ju jag år! :) Klockan är fem minuter över tolv, och jag går och lägger mig. Hihi.
Fast jag föddes klockan 20:31 för att vara exakt..


Dagenidag

Nu har jag jobbat öppning tre dagar i rad, och idag är jag faktiskt inte trött efteråt! Börjar få fason på det här med att gå upp vid halv åtta :) Synd bara att det nog inte varar så länge..
Efter jobbet idag satt jag kvar och pratade med Nico i en och en halv timme. Hihi.
Och nu ska jag nog packa så att jag har det överstökat, ska ju nämligen åka till Bollnäs imorn och spela innebandy (jag! Haha) med jobbet, ska bli roligt. Fint sätt att fira sin födelsedag på, jobba fyra timmar och åka tåg i över fyra. Det blir fint :) Ska jag baka något också måntro?

Tjosan på er! Vi hörs väl på typ tisdag kanske. (Så jag är ju inte hemma, och då KAN jag alltså inte blogga (om jag inte hittar något internet, kan ju gå det med) Vi får se.
Kram

Bilkörning

Jag vill sluta köra bil, bara för att jag blir så irriterad på andra förare. Hoppas ni förstår vad jag menar också. Här kommer några exempel.

1. I nästan alla bilar jag kör om så pratar föraren i mobiltelefon (vilket innebär att de kör långsammare än vad de skulle göra i vanliga fall, och är mer okoncentrerade). Vet de ens om att de börjar köra på ett annat sätt?

2. Jag kör och har ett bra avstånd till bilen framför. Bilen bakom tycker att jag kör för sakta och kör om mig och tränger sig in emellan oss. Det var ju inte ens jag som körde långsamt först, vad är meningen? De kommer inte fram fortare för det!

3. Tänk på punkt nummer två i samband med att det är så många bilar framför så att du inte ser ett slut på det, är det verkligen nödvändigt att köra om överhuvudtaget? Alla håller ändå  typ samma hastighet. Du kanske kommer hem någon minut innan du skulle göra det annars.

4. Alla bilar som kör om mig (oavsett hur mycket trafik det är) byter tillbaka till högerfil direkt när de är förbi. Nödvändigt att skapa ett för kort avstånd? Speciellt när det inte är någon annan bil så långt ögat kan nå. Ligg kvar i vänsterfil tills det är ett bra avstånd.

5. Håll avståndet! En olycka händer så lätt, och jag tänker inte köra snabbare bara för att de ligger och hetsar precis i slutet på min bil. (Det får mig snarare att vilja hålla exakt rätt hastighet)

6. Körs en bil om, och nästa är planerad att köras om, då behöver man faktiskt inte byta till högerfil mellan, speciellt som det inte är någon annan bil i den filen.

7. Hur svårt kan det vara?!



Bruuum

Här ser ni min parkeringsplats också, gräsmattan!



Födelsedagspresenter

Idag har jag fyllt år, nästan. Idag kunde hela familjen samlas i alla fall, vilket innebar paket och tårta för min del. Jag hade några jättebra kort på roliga familjen, men eftersom min telefon är lite konstig så är de försvunna, och jag fick ta nya bilder på vad jag fick.


Ni kan ju låtsas att det här är en bild på tacos och en familj som äter den och ser roliga ut


Och här kommer lite riktiga bilder:

En reservdunk till bilen :)

 

Lite verktyg är också alltid bra att ha. Pappa trodde att jag visste att jag skulle få dem eftersom jag var med på ikea, men det enda jag tänkte när han tog dem var "Jaha, verktyg, behöver han verkligen fler?" och så var det inte mer med det.

 

Och lite småsaker. Tre matlådor, jättelånga stickor (hihi), en necessär (Verkligen min stil på den ;) Haha, men den är fin!). Och så två grejer till Afrika! Reselakan i siden och en bagagebricka. Det är fint!

 

Nu ska jag i alla fall duscha och sova, för jag börjar tidigt imorn också. Och eftersom jag inte sov något när jag kom hem som jag hade planerat börjat mina ögon stänga sig själva.

Kram på er!


Morötter

Jobb i tre timmar idag, sen kände jag att jag skulle behöva sova lite till. Något fel på mig är det ju :P

Sen tog systermammaochjag en sväng på stan (jag köpte två nystan polarisgarn och hoppades på att mina stickor var nummer femton, men det var tolvor jag hade så jag måste köpa ett par (och det fanns inte rundstickor, ville ju ha det)), och drog hem till bror för att syster skulle städa där (mamma hjälpte till). Pojken är sjuk och jag hoppas att han inte smittade mig.

Den här ligger fortfarande kvar i hans kylskåp:

Det är en morot för er som inte ser det

 

Och precis nu i nuläget har jag duschat och borstat tänderna, påväg mot sängen för jag börjar 08:30 imorn. Och så installerar jag den senaste programvaran på min telefon, så får vi se hur det går, sist försvann ju typ alla inställningar och program som jag hade laddat ner till den.


RSS 2.0