.

En vecka som resulterar i 50 timmars arbete ger inte så mycket bloggande. Nu ska jag sova, jobbar imorn med :P


Hemma

Igår var jag och Linusbror hemma och fick mat :) Jättejättegott med lergrytsmat. Vi hjälpte också till att bära in sängarna från gästrummet till mitt rum, för dom ska ta bort en vägg, typ.



Mina gardiner får i alla fall bo kvar :) Och nu när jag flyttade la mamma upp dom också, för det har dom inte varit under tiden jag har haft dom! :)
Vi rensade lite också, och slängde mina grisar :'( RIP! Fast jag tyckte att vi kunde spara vadden i alla fall så mamma fick sprätta upp den stora, jag mår fortfarande lite dåligt av det.



Såhär såg en av dom små ut, som jag bara slängde. Den tredje hittade jag inte ens. (den kanske hade sprungit och gömt sig för att slippa dö :()

Mat

Idag gjorde jag fisklasagne och det blev jättegott! Mat idag och två matlådor.



Annan mat har jag också lagat den senaste tiden. Bland annat:

Köttbullar och potatismos

 

Eh, pasta med pastasås av typ.. ja. Gott var det i alla fall!

 

Kokoskakor!

 

Och en lite större bild på köket och köttbullarna ;)


Mer babbel

Nu är klockan halv fyra på natten, jag ska gå och duscha och dyka i säng. Jag försov mig idag, började jobba klockan 15:00.. Vaknade kvart i, fick panik och skyndade mig mot jobbet. Ganska pinsamt att försova sig så dags alltså.. Men jag stämplade in endast tio minuter för sent så fort gick det :) Jobbade till 02 om ni undrar varför jag fortfarande är vaken..

Schemat har kommit ut för hela mars, och det gör mig fruktansvärt nervös för jag inser att Afrika är runt husknuten! Lite småläskigt sådär.

Bror och jag tänkte ta en tur hem imorn, har inte kollat med mamma om hon är hemma men jag antar att hon är det. Får väl ringa innan vi åker. Bror ville åka rätt tidigt, typ tolv kanske, så det är väl bäst att jag går och sover snart...

Och min jobbmössa börjar bli sliten! Tur att det bara är jag som använder den ;) Hehe.

KRAM OCH TACK OCH HEJ!

Kom på det!

Jag kom på vad det var! En gäst på jobbet idag frågade om vi hade gått typ Hotell- och restaurang på gymnasiet typ för att få jobba där. För vi var mycket snitsigare (jag tror hon sa snitsigare) än dom på Donken. Det var den finaste komplimangen jag har fått på jobbet på länge :) Jag kommer ihåg för flera månader sedan han som sa till mig (på ett ungefär, det var ju länge sen) att jag kunde bli typ tiobarnsmorsa för att det var ungefär samma grej, det var också fint.


Nu tog jag ett gammalt kort för jag orkade inte ta ett nytt precis likadant (fast jag har en annan färg på tröjan) men tänk er det där och lite tröttare och gladare.

Nu ska jag baka kakor.

Babbel

Idag har jag fått mejl av rosabussarna som behövde kompletteringsuppgifter till ett av visumen. Och jag som kollade igenom det tusen gånger innan jag skickade in det! Jaja. Har också fått svar av min hyresvärd (frågade hur lång tid det kommer ta innan dom tapetserar om) och fick veta att dom inte kommer ha tid att fixa det för att dom har sålt byggnaden, vilket antagligen innebär jättelång tid för mig innan jag får nya tapeter.

Bra dag på jobbet också, fick skjuts till hemköp, köpsällskap och skjuts hem av bror :) Tack! Fast jag glömde köpa toapapper..

Imorn avslöjas vilka som har vunnit biljetter till fanskonserter med Winnerbäck, ska man hoppas eller hoppas att man inte får någon? Det är ju typ i Uppsala, som närmast, och det är ju rätt långt. Men det vore kul :)

Jag har börjat spela Wow igen, igår. Skäms på mig!

Imorn har jag namnsdag så jag tänkte baka dom där kakorna som jag har tänkt baka hela veckan, tänkte laga mat också. Vi får se vad som händer :)

Syster skulle kanske komma hit idag men jag tror inte det blir så för hon sover säkert.. Eller är död. Hoppas på sover (: Hon svarar inte på sms eller på skype, då brukar hon sova.

Polarkaka möglar innan bästföredatumet har varit också. Kan vara bra att veta! Ganska äckligt faktiskt, så det gjorde så att jag var jättehungrig när jag skulle sova inatt, HEHE.

Ääähm.. Det var något mer jag tänkte skriva men nu har jag ingen aning så HEJDÅ!

PS. En bild som inte är förknippat med någonting.


Annat

Andra saker som också kan vara bra att veta (haha, väldigt intressant) är att jag är färdigvaccinerad (sprutmässigt i alla fall) och de två sista sprutorna kostade 870 kronor. Lite mycket för något som gör ont tycker jag, men hellre det än mystiska sjukdomar.

Jag har också skadat mig väldigt mycket på jobbet dom senaste dagaran. Igår brände jag mig minst fem gånger, det är rätt mycket. Och alla skärsår och så vidare.. Men det är ju så det är. Men jag brukar inte skada mig riktigt så mycket...

Idag sov jag hela dan och så har jag ätit pizza :)

Jag har köpt garn som jag tänkte virka en liten väska av.

Imorn kommer jag vara jättetrött av för lite sömn, men sen är det nattjobb igen så det gör nog inte så mycket.

Nu kommer jag inte på mer, HEJDÅ!

Åsa

Såhär ser Åsa ut när hon lagar mat åt mig:



Det var några dagar sen :) Varm smörgåstårta.

Såhär ser Åsa ut när hon äter maten:


Lite smått uttråkad måste jag säga..

Innan vi (hon) lagade maten var vi på Netto, var tvungen att prova. Dit går jag inte tillbaka, dom hade ju ingenting.

Såhär såg vi ut när vi var där:


.

Vilken natt och vilka fulla människor, trots att det inte var så mycket att göra. Fast dom kanske drack för dom som inte var med? Jaja. Nu är jag i alla fall så trött så att jag skulle kunna somna här, så jag förstår egentligen inte varför jag startade datorn och inte bara duschade och kröp ner i min säng :) Det ska jag nog göra nu alltså..

Äsch, god natt.

37 dagar kvar

37 dagar kvar tills jag åker till Afrikat! Det är ju ingenting! Inte konstigt att jag börjar bli lite nervös. Ska gå till medicinskt centrum imorn och ta två sprutor till (tror att det blir imorn i alla fall) och hoppas på att inte få feber den här gången. Tror ju att det var från poliosprutan sist. Har saker kvar att köpa också. Ett reseapotek kan vara bra att ha och jag måste införskaffa mig en tallrik, mugg och bestick. Och snorkelgrejer tror jag ^^

Är det något ni tycker jag borde skriva upp på min packlista? Utan att ha sett själva listan då.. Men jag borde ju ha glömt något, eller?

Rrrrubrik

Jag har ett papercut precis på tumtoppen (alltså, fingertoppen på tummen). Tur att det är vänster, gör ju lite ont när jag ska försöka göra saker. Jag undrar hur jag lyckades få det?

Har jobbat treochenhalvtimme idag, och för övrigt känns det som att det är en konstig dag. Liksom, klockan är åtta och än har det inte gått så mycket av dagen, så känns det. Fast jag sov ju tills det var dags att gå till jobbet, det kanske är bidragande. Men nu får jag faktiskt ha en sen dygnsrytm för jag har massa nattarbete framför mig (och en eftermiddag) förutom på måndag då jag börjar klockan elva. Annars blir det två veckor natt ungefär :) Kan bli bra.

Jag har nog också kommit fram till att jag kanske inte behöver låna några pengar av mor och far till Afrikat för jag har betalat in hyran nu och har lagom mycket kvar för att jag ska klara mig och till Afrika, och det är en lön kvar innan. Vi får se, vi får se.

Nu ska jag nog duscha och baka några kakor och kanske äta någon mat. Vet inte riktigt vilken ordning än, det lär vi märka. :) Sen ska jag äta kakor och kolla på OneTreeHill och House. Och kanske NoOrdinaryFamily.

Tjoffsan.

Ps. Åsa, inlägget om dig kanske kommer lite senare.

Monster

Nu har jag gjort ett monster också. Det ska Åsa få när hon kommer hit, om hon vill ha det.



Det är bättre färger på riktigt alltså..

Lampor

Jag har fått lampor uppsatta! Den i köket ser rätt mobbad ut, men fint ändå. Om man inte vill skruva i taket så ^^




Och den i rummet har jag gjort själv (oj vad duktig jag är tänker ni nu, men mamma och mormor gjorde massor på den också, och så svårt är det inte ^^) Själva lampan finns nog i något tidigare inlägg men ingen har någonsin sett den tänd. Kolla mönstret ^^

Imorn är jag ledig så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Kanske tar en sväng till sy och sticka så att jag kan köpa garn (egentligen borde jag väl ta en sväng HEM då istället men det är så långt och jag har ingen bil, men där finns det ju gratis garn! Men ett nystan kostar ju inte så mycket!) eller till biblioteket och så borde jag köpa lite mat, typ mjölk, och försöka få hit systeryster. Och varje ledig stund ska jag smörja in händerna med min fenuril för jag är helt fnasig och frasig och trasig :P (Det var dagens klagande) Men om jag faktiskt gör det blir nog händerna bättre sen och slutar blöda helt plötsligt. Det blir fint det! Jag ska också vika min tvätt (som inte var riktigt torr så jag slängde ut den på soffmadrasssoffbordet så att den ska torka helt) för jag vet inte när jag vaknar imorn så jag vågade inte låta den hänga kvar i torkrummet. Läsa ska jag nog också göra :D Shit vad saker jag ska göra imorn. För att hinna med allt är det väl bäst att jag går och sover :) HAJdå!



Här bor jag

Välkommen! :)










Krabba

Eftersom ingen har gissat får jag väl säga ändå.
Det blev en sån här:


Gissagissagissa!

Kan ni gissa vad det här håller på att bli?


Grattis Farmor

Idag fyller farmor år, så grattis henne! Väldigt god fläskfile (och potatisgratäng) och trevligt sällskap :)

Mamma har varit här innan vi åkte till farmor också, hon städade lite och vilade lite, och jag vek lite tvätt och städade bland mina kläder så nu ser garderoben rätt bra ut. Sen tog vi spårvagnen upp till stan och jag köpte en whiteboardpenna!

Jaa.. Nu vet jag inte vad jag ska skriva mer. Eller, det är väl bäst att jag säger att jag har träffat Åsa hemma hos farmor också, och att bror skjutsade hem mig.

Nu kommer jag inte på något mer, ska kolla klart på Private Practice och duscha och sova, börjar jobba klockan åtta imorgon så :) Tjohej på er!

(Rubrik)

Färg! Jag vill ha mer färg! Gärna omtapetserat någon gång också.. (Jag ska nämligen få det omtapetserat här). Men färg, vad ska jag måla? Skulle kunna tänka mig att köpa kontaktplast och piffa upp saker och ting lite istället också, helt okej det med. Men nu är ju klockan faktiskt två på natten, och då brukar jag bli lite mer pysslig än i vanliga fall.

Jaja, man kanske skulle sova bort huvudvärken, och inte vända dygnet alltför långt åt det här hållet eftersom jag börjar klockan åtta på lördag.

Tack och hej, du kanske är en tjej!

Mat

Jag har lagat mat själv för första gången själv nu i min lägenhet. Andra gången totalt ;P Jag kanske borde börja göra det lite oftare, är ju lätt godare än färdig mat (faktiskt).

Det blev makaroner med kabanoss, broccoli, champinjoner och creamfraiche med timjan, karljohansvamp och citron. Mumma! Det blir till en matlåda också! :D


Har köpt lite möbler också. Ett köksbord! Makalöst :) En byrå också. Och en tv-bänk och ett soffbord (fast soffan får vänta ett tag faktiskt..) och några pallar och andra småsaker. Småsaker som en potatisskalare och ett rivjärn och en tvättställning och en skärbräda och så vidare.
Nu måste det bara upp lite lampor och forslas bort lite kartonger.

Köpte några träd också :D Småträd. Andra människor skulle nog kalla det blommor.. Kanske.


Nu ska jag nog vika ihop min tvätt och diska disken och göra matlådan, så kan jag duscha och sova sen :D
Hoppsanhejsan!

Blandat

Alltså, semlor. Det har jag aldrig bakat, kanske vore något? Men då måste jag ju ha några som vill komma och äta upp dom! Vad sägs? ;)

För övrigt kommer lillasyster hit snart (hoppas jag, hon skulle ringa och det har hon inte gjort, hoppas hon inte har dött bara, heh). Synd bara att jag inte har något matbord som vi kan äta maten vi ska laga på? Men jag och mamma ska ju åka till ikea imorn så då kommer jag ha ett sen!

Om du känner för att komma och hälsa på så är det helt okej också, för det är rätt tråkigt att bo själv, jag vet inte vad jag ska hitta på. Jag har ägnat en del tid idag åt att virka (en krabba, ni får se den när den är klar) men nu orkar jag inte det mer. Och så har jag ätit frukost två gånger och diskat.. och kollat på No ordinary family. Det är ungefär allt som har hänt faktiskt.

Det magiska igår, precis när jag la mig i sängen för att sova tystnade dunkadet av musiken från grannen! Helt magiskt. Fast det var väl då dom gick någon annanstans kanske..

Jag har skrivit en lista också, det kanske jag har sagt i något tidigare inlägg, på saker jag måste/borde/ska köpa. Det har blivit två spalter på ett A4-papper. Rätt mycket grejer.. Exempelvis en potatisskalare och köksbordet och en lösbladskniv (sistnämnda för att pappa tycker att jag borde ha en..)

Nu ringde hon, tjosan!

Lösningen

Och så bestämde jag mig för att göra raggmunk att äta istället, men jag har ingen potatisskalare. :( Och sen insåg jag att jag inte har något rivjärn heller. Så det får bli potatisbullar i ugnen och så glass till efterrätt, om ni nu skulle vilja veta, vilket ni nog vill eftersom ni läser det här. Muhaha! Fast å andra sidan kanske man kan riva saker i min mixerstavgrej?


Håhåhåhåh

Hej bloggen, vad jag har försummat dig!

Jag har skrivit listor. En på saker jag måste köpa, och en på saker jag ska ha med mig till Afrika. Och en på saker jag inte ska glömma bort, typ växla pengar och ta sprutor och sådär.

Jag har varit på medicinskt centrum för att fråga om vaccinationerna och hämta ut tabletter på tyfoid, men dom är restade så jag måste ta sprutan mot det istället, men vad gör man inte för Afrika.

Jag har jobbat.

Jag har packat upp och kommit ännu mer i ordning i lägenheten.

Jag har köpt ett diskställ (rött, matchar lampan och stolarna typ), och ett hänglås (till vinsförrådet), och en almanacka (som får plats så preciiiis på väggen mellan kylen och dörröppningen så att den sitter fast utan någon spik), och ett block (som jag ska ha som dagbok i Afrika, den vill ni nog läsa ;)).

Jag har fått träningsvärk av att gå. Helt sjukt! Hoppas det går över snart. Har också i och med det insett att jag behöver en cykel.

Jag ska äta. Frågan är om jag ska lägga potatisbullar (haha, ja jag har det i frysen) i micron eller i stekpannan eller om jag ska göra några raggmunkar! Dagens i-landsproblem..

Blandat

Äntligen internet! Himla skönt alltså. Har ju som sagt flyttat, lite halvt i fredags så att jag kunde sova här eftersom jag jobbade natt i helgen, och helt i söndags (rätt trött då alltså, nattjobb till 6 på morgonen, flytt vid tolv och klara med det lagom tills jobbet började igen)

Jag trivs här, det känns som hemma! Däremot är det lite tråkigt och rätt tyst. Jag har ju aldrig bott i lägenhet förut så jag vet ju inte riktigt hur högt man kan ha musiken på och så.. Men jag hör bara ena grannen om jag står i köket och den personen typ stänger sina köksskåp, annars har jag inte hört någon, så då borde det ju vara en rätt tyst lägenhet!

Det är rätt tomt här också, har inte direkt mycket möbler.. Däremot har jag ett hörn proppat med kartonger, tomma kartonger.

Köket är nog det bästa ändå :) Fast det skulle behöva innehålla lite mer mat alltså.. heh.

Just nu funderar jag på att baka några muffins för att fördriva tiden lite..

Btw så har jag jättemånga små burkar, hur gick det till?!

RSS 2.0