Spenderbyxorna

Idag har jag verkligen haft mina spenderbyxor på mig ;) Har inhandlat en kjol för 50 kronor (tidigare 249, vilket klipp!) och en sån där shortsdress där allt sitter ihop. Jag vet inte vad det heter men ni kanske förstår vad jag menar.. Och så har jag köpt en tröja. Ska gå runt lite på stan efter jobbet imorn också, för jag känner för att köpa något mer :) Inte ofta det händer.

Imorn hade jag tänkt satsa på någon t-shirt med något fint tryck på och vliseline (vet verkligen inte hur det stavas) som man stryker på tyg för att det ska bli stadigare (så att jag kan sy min väska som jag hade tänkt)

Köpte också två jordgubbshandukar som jag tänkte ha i bilen ;) Jordgubbstemat fortsätter. Men de kan vara bra att ha där, kanske.

Efter shoppandet handlade vi mat, mor och yster provade några stolar och bord:

 

 

Nu ska jag ta tag i min själv och klippa bort lapparna på kläderna (vilket är undefär det tråkigaste som finns).

Tjosan!


Luft

Och ni arbetskamrater som är på Peace&love ska vara glada, för luftkonditioneringen på jobbet har gått sönder. Det var så pass att gästerna knappt ville komma in och beställa sin mat, och vi höll på att dö. Hoppas den är lagad tills på torsdag då jag jobbar nästa gång :P

Men kvällen har spenderat utomhus i alla fall, där var det skönt, och det är fortfarande typ 17 grader varmt ute :) Det är fint, förutom myggbetten i ansiktet.. Hihi.

God natt på er!


Väder

Jag kollade på väderprognosen lite längre fram nu. Om jag ångrar mig att jag tog ett extra 11-20pass på lördag? En aning. Det ska ju bli årets varmaste dag typ. Men det är ett serveringspass, och om det är varmt sitter mycket folk ute och då är det ju där borden behöver torkas och soporna bytas! Kan bli bra det här ;P
Och på söndagen ska det också bli finfint och då ska ju jag till Stockholm! Bara det är luftkonditionering i bussen så är det lugnt. (Längtar till söndag!)

Hej :)

Ojoj, nu har jag jobbat så mycket att jag inte har hunnit med att blogga, skäms på mig. Idag var det bara ett 15-20pass (som jag hellre skulle ha hoppat över för att vara ute i solen, men det var ett ganska roligt pass ändå så jag borde inte klaga ;)) och igår och i lördags stängde jag. Lördagen var det väldigt lugnt på jobbet eftersom inga uteställen hade öppet typ, och igår var det massor att göra eftersom det var en resdag. Fint av cheferna att köpa in redbull till oss dock, sånt höjer ju upp energin och humöret en hel del!
Måste ändå säga att gårdagens pass var det roligaste på länge, varför vet jag inte. Kan det ha varit redbullen? Eller de fina människorna?
Eller kanske det här:


15-20 imorn också, sen har jag en ledig dag :) Läste dock på väderleksrapporten att det ska komma in en kallfront (heter det så) då, kanske en dag för ikea?

Mobilbloggning

20100628029 (MMS)

Såhär ser det ut från mitt fönster klockan halv fem ungefär. I vanliga fall är det dock inte min bil som står där. (Jag hoppas att inlägget ser ut som det ska också, har aldrig bloggat från mobilen tidigare..) :)


Vem vare som kasta?

Kapsylöppnare är farliga.

Man får nämligen sår på hornhinnan av dem. (Lägg märkte till tussen) Och då kan man inte äta ordenligt. Men det skulle tydligen läka rätt fort, stackars Yster, hon kan inte se.

Så idag åkte jag med pappa in och hämtade hem Åsas bil, medan pappa själv hämtade Åsa och åkte till Linköpings sjukhus där hon hade fått en tid.

Kram på henne!


Midsommar

Igår var det midsommar. Började dagen med sill och potatis, och jordgubbstårta:

 

Sedan var det bara för mig att åka och jobba till tio, men det gick fint det också. Väldigt lugnt tills den sista timmen. Men vi kom därifrån i alla fall, tur det.

Och gästerna (på bild nummer ett) uppskattade lekarna som de fick leka (utan mig i år), och det var ju bra.

 

Och nu ska vi snart grilla, och så blir det nattjobb efter det (Om några timmar alltså).

Tjotjosan.


Frukost

Min frukost idag:

 

Mumsigt. Men det var svårt att läsa eftersom mammapappafarmor pratade så mycket.


;D

Dagen idag började med systemet och mekonomen, efter det arbetsförmedlingen (syster skulle dit så jag var tvungen att följa med, jag har ju ett jobb!) jättelänge. Sen åkte vi hem till bror, för han betalar syster för att städa där en gång i veckan, och det vinner ju båda på! Fast både jag och mamma hjälpte till så att vi skulle komma därifrån någon gång.. Och nöjd blev han nog med tanke på facebookstatusen:

"Jag har världens bästa familj"

För det blev jättestädat och vädrat och massor. Och pappa lagade hans bil idag också. :)

Efter storstädandet åkte vi och hämtade farmor som ska fira midsommar här och sen åkte vi för att handla. Så fruktansvärt mycket folk som ska ha allt samtidigt, typ potatis för en krona kilot! Förfärligt. Men vi fick i alla fall tag i allt vi skulle ha.

Och mellan arbetsförmedlingen och brors lägenhet åt vi på China. Mycket gott.

Motljus

 

Och det är för att kamerainställningarna också nollställdes igår när jag uppdaterade telefonen (vilket jag inte hade räknat med), har fått sitta och fixa om allting jättelänge men nu så ska den nog vara som innan.

 

Nu ska jag nog springa ut och flytta på min bil, för annars kommer någon som kommer hit imorn ställa sig för den så att jag inte kommer ut när jag ska åka och jobba. Tjotjo!


Vem är du?

Vilka är ni som läser min blogg egentligen? Vore roligt att veta, så skriv gärna en liten kommentar här under! :D

Glassglassglass

Många spännande saker har hänt idag. Vi började med att gå upp och då dök bror med Danne och Anton upp helt plötsligt. Kändes jättekonstigt att de var hemma hos oss och fikade ;P

 

Efter det skulle vi ta bilen och åka till Söderköping, till Jofotex och Smultronstället. Vi tog min bil( eftersom vi skulle fixa färg på mekonomen först) och när vi hade åkt en bit började bilen skaka konstigt och hålla på så vi vände och skulle byta bil hemma, men då slutade den så vi vände igen och fortsatte in till staden. Efter en liten bit till ringde bror, för han hade stannat vid Maxi ungefär för hans bil hade gått sönder (så pappa var tvungen att fixa lite där och så) och nu står hans bil och väntar på att bli lagad.

 

Men vi hann till Söderköping ändå! Och det var gott med glass!

 

Jag köpte lite tyg också, som ska bli antingen en kjol eller en väska. Jag kan inte riktigt bestämma mig på den punkten. Men vi får se.

 

Och Winnerbäckmässigt har jag fortfarande inte kunnat bestämma vem som ska få följa med mig. Det kanske inte riktigt ens är någon som vill?

 

Tjosan!


Vinst :D

Jag har vunnit två biljetter till Winnerbäcks genrep i Stockholm den fjärde juli!
Det är hur bra som helst. Dels är jag ledig i några dagar då, och jag blir så glad :D Frågan är bara vem jag ska ta med mig?
I mejlet står det att man absolut måste hålla låtlistan hemlig! Hur kul som helst. Jag är helt exalterad!
Och det är helt personligt för mig och en vän :)
Och det är 20 vinnare, vilket innebär typ 40 personer! Nu blir jag lite nervös också.. hihi.





Idag fick jag också en mycket fin kommentar på jobbet av en gäst.

"Klarar du av att jobba här, då kan du bli tiobarnsmor"

För det är ju precis vad jag hade planerat ;) Haha.


Och imorn är jag ledig och då kanske (Jag säger att vi ska) vi ska åka tillö Jofotex och Smultronstället. Hoppas vädret håller i sig.

Iiiiiih :D :D

Morochdotterdag

Idag blev visst en liten mor- och dotterdag. Det var bara mamma och jag hemma så vi åkte in till staden för att prova lite sängar bland annat!

Jag låg i den skönaste sängen när jag tog det här kortet ^^

 

Efter sängprovningarna gick vi runt i lite olika affärer och jag köpte en blus/skjorta (vad är skillnaden?) för hundra kronor på HMs rea :) Fina grejer.

Och så handlade vi påslakan (Satin, rea det med!) och typ färskpotatis :)

Och åt på basilika, och när vi precis hade börjat äta började det pipa (från skopunkten) på ett sånt där sätt så att man får ont överallt och blir jätteirriterad, men det slutade efter halva lunchen i alla fall :) Tur det.

 

När vi kom hem powernapade vi (mamma i typ en timme och jag i tre) så jag har precis vaknat igen, och om en timme är jag på väg till jobbet. Den här sömnen kanske gör att jag kan gå upp rätt "tidigt" imorn, det hoppas vi på!

 

Tjingeling!


Personalfest!

Igår hade vi personalmöte, och sedan personalfest med brännboll och grillning. Lika roligt som alltid med alla maxare! När det blev för mörkt och för myggigt tog vi taxi (Några cyklade, några gick, några försvann på vägen?) hem till Danne och Anton och fortsatte där. Ända tills det kom väktare som sa åt oss att vara tystare (Då hade jag redan smsat min skjuts för jag började bli trött) och precis när jag hade blivit upplockad kom det polisbilar och stannade utanför (Men såhär i efterhand har jag hört att de bara utrymde lägenheten för att det fortfarande lät för mycket). Men dock, kan man inte som granne klaga själv? Kanske inte.

Här får ni lite bilder också :)

 

 

 

 

 

 

Mitt lag vann brännbollen (men det var rätt jämna lag, creds till mig ;)).

Och att väktarna kom från början kan ha berott på allsången och bongotrumman, eller vad tror ni?

 

PS. Fler bilder finns på facebook.

 


Grattis!

Idag fyller den här flickan år!

Ett stort grattis till henne! Nitton år!

(fast i mina ögon är hon fortfarande typ fjorton)


Borttappad nyckel vill hem

Någon som känner igen den här? Hittade den i botten på min väska precis..


Liftare

Kände för att handla något idag, och jag behövde en usbhubb, så det blev en sån här:

Och sånna här:

Strumpor för er som inte ser det :) Behöver fler med korta skaft.

 

I övrigt har det varit en ganska spännande dag, på väg in till returpunkten stannade vi för att dra åt banden över släpkärran bättre, och då stannade en tjej på andra sidan och hon fick skjuts in till Åby av oss för hon hade ingen soppa i bilen. Stackare. Dock kallade hon pappa för man (jag skulle säga att han är en liten gubbe :D) och mamma kallade henne för tant (och så gammal var hon inte, fast jobbar man i kyrkan så kanske man blir en tant automatiskt?)

 

Mamma införskaffade sig en ny mobiltelefon också, och så köpte vi mat.

 

Nu ska jag gå och göra klart potatissalladen som jag ska ha med mig imorn (Personalmöte, och sen ska vi spela brännboll och grilla, mums.)

Tjotjo!

 

 

Uppdatering två minuter senare:

Strumporna gjorde mig glad nu när jag tog bort kartongen för det fanns inget att klippa bort (för det är nästan det tråkigaste jag vet, klippa bort saker från nya grejer) och så upptäcker jag att jag bara har fått en vit strumpa, en. Så jag får väl gå tillbaka med eländet. :P


Linköpingsjobb, fortsättning

Som sagt, pärlan i Norrköping kommer jag alltid tycka om!
Fast, förvirringen igår berodde väl dels på att vi inte jobbar där vanligtvis och inte hittar saker, och att den resturangen har ett annat kök än vår.
Vi kom därifrån i alla fall, en timme för sent, men det är sånt man får ta!
Och driveskärmen gick inte att vrida ner så jag såg inte så mycket, och kaffemaskinen kom jag inte underfund med (och det gör nog inte de heller, eftersom tabletterna typ låg på varandra), och det var en väldigt liten resturang på det hela.
Väldigt liten försäljning också, så det gick jättebra att bara vara tre som jobbade. Kändes lite ovant att stänga klockan tio också, så tidigt liksom.
Men roligt med lite nya erfarenheter, som får en att uppskatta det man har! (Även fast jag har gjort det hela tiden)

När vi skulle hitta dit såg Larsson och Martin en skylt där det stod Max, och sa "sväng av på nästa avfart". Jag var mycket tveksam för det såg rätt fel ut (vilket det också var), men jag litar inte på mitt lokalsinne så. Men deras lokalsinne var rätt bra i slutändan ändå för vi kom fram till rätt resturang.
Och när vi skulle hem gick det bättre, förutom avfarterna där också. Jag sa "Ska jag svänga av här?" (jag hade i och för sig sagt så många gånger) men de sa nej och vi fortsatte till nästa, vilket blev Ingelsta så det var bara att åka tillbaka en bit. Menmen.
Så skjutsade jag Martin hem, plockade upp Larssons flickvän, åkte till jobbet och lämnade kläder och stämpelkort och pratade med fina EvaMariaMia lite. Larsson var hungrig så vi tog driveinen på McD (Skäms!) (Deras Marängsvischglass är jättegod! Tack Larsson), och så skjutsade jag hem dem.
Sen kunde jag åka hemåt och plocka upp Yster på vägen.
Skönt att gå och lägga sig på natten sen :D

Linköpingsjobb

Kom precis hem från Linköping efter att ha jobbat på en Maxresturang där. Och jag är så fruktansvärt glad över vår egen pärla! Det är allt jag har att säga idag, mer ingående blir det efter att jag har sovit.

Tjohejtjohej!

Skördetider

Nu har jag nog fixat allt med mobilen som jag verkligen behövde. Exempelvis byta ringsignal, ta bort twitter från "genvägarna" (nu har jag ett akvarium där istället ^^). Och jag har börjat lära mig hur den fungerar. Måste skaffa lite fler roliga spel till den bara tror jag, kan vara bra att ha!


Och idag var det skördedags! Min alldeles egna första jordgubbe (och fotot är såklart taget med mobilen!)

Fast bilden blev lite suddig ändå.. Jag får träna lite :)

Men jordgubben var jättegod!



Vivaz

Jag har köpt en sån här:



Och jag är mycket nöjd, fast det kommer ta ett tag innan jag lär mig den. :D
Skattpengar är bra att få!

Studenten

Igår tog lillasyster studenten! Men hon gick inte ut efteråt, för hon hade varit vaken hela natten innan (och jag var sympativaken med henne till typ klockan 06, så jag var också ganska trött (med tanke på att jag inte kunde sova ordentligt pga en mygga när jag väl gick och la mig)), så hon somnade vid klockan åtta, men det gör ju ingenting.

I övrigt kunde det ha varit lite mer sol, men jag ska inte klaga för det kunde ha varit som idag, då det bara har öst ner hela dagen!

Lite bilder:

Här har vi studentskarlsson :)

I väntan på att det ska hända något. Konstigt nog blev det ingen bild på min bror? Vad hände där?

 

Åsa och Jonatan, som det står på skyltarna.

 

Den obligatoriska bilden på mig.

 

Bästa.

 

Flaket, det ganska dyra, rostiga flaket :P

 

Maten och efterrätten :D

 

Presenthögen. Och nu kan jag avslöja att i det största paketet, från bror och mig, var det en ny dator ^^

Grattis systeryster, nu slipper du skolan! :D

 


Skatteåterbäringen

Vad jag har sovit! Ont överallt, men nu är jag ledig i två dagar (eller typ en till)
Lång dag igår, men ganska roligt ändå, även fast vi var rätt trötta allihop. Som när jag skulle väcka en kille som satt och sov. Petade, pratade och skakade på honom utan att han vaknade, sen tog jag i lite hårdare och då vaknade han! Och jag frågade om han hade någon buss att hinna med och att han inte kunde sitta där och sova, och han kom såklart med det uppenbara svaret "nejdå, självklart inte" som att han inte hade sovit alls. ^^


Och nu har ju skatteåterbäringen kommit! :D
Priolista:
- Skulder ska betalas
- Mobiltelefon införskaffas
- Säng köpas :D

Och inte behöver jag betala något hemma på dem heller :D Och om en vecka kommer lönen också. Tjoho!

Pannkaksfrukost :D

Pappa kom och väckte mig och sa "havregrynsgröt", jag sa "blä, jag vill ha pannkakor" och en liten stund senare kom han och sa att jag var elak, eftersom han blev sugen på pannkakor och att han hade börjat göra smeten, så det var bara att studsa upp ur sängen!

 

Klicka på bilderna för att se dem större

 

Nu är det snart (om en halvtimme eller så) dags att röra sig mot jobbet igen, stängning. Tjotjo.



Jobbprat

Igår var det massor att göra på jobbet, jag började klockan 20:00 och kom in i kaos, och kaoset fortsatte i princip hela kvällen. Glassen började pipa och det fanns inget att fylla på den med, jordgubbssåsen tog slut, grädden tog slut, det fortsatte komma folk osv.
Jag började den dagen med att riva armen på ett av personalskåpen, senare fick jag småskador på handen, slog den rakt in i diskmaskinen, och jag avslutade dagen med att "springa" in i balmaskinen (heter det så ens?) så idag känns det som att jag har ett gigantiskt blåmärke på höften, även fast jag inte har det. Men det är sånt man får räkna med, så klantig som jag är :)

Men det bästa igår måste ändå ha varit när det stod två personer i kö, jag säger hejhej för att kalla på deras uppmärksamhet. Då svarar en av dem "Hej älskling!" och person nummer två börjar asgarva. Ettan hade precis svarat i telefon och blev lite generad när han insåg hur det hade uppfattats.

Idag har varit bättre, betydligt mindre att göra, bra folk att jobba med, och ett kortare pass. Det är finfint.
Nu är frågan bara om jag orkar göra pannkakor att äta eller om jag överlever på naturgodis innan det är dags att sova, vilket är ganska snart.

Imorn stänger jag igen, men det är bra, jag gillar stängningar!

Minigolf

I lördags, innan nattjobbet, spelade jag minigolf med Bo och Malin! Tyvärr hade jag inte min egen kamera med mig, och Malin har inte skickat bilderna från sin så här får ni en mobilbild som Bo tog:

Det är jag (ser jag ut sådär?!) som tröstäter godis. Det gick inte så bra för mig alltså.. Men jag fick stilpoängsavdrag när jag slog ut bollen från banan på ett mycket snyggt sätt! Sånt livar upp! Malin hade bilder på alla oss tillsammans, och det skulle vara fint att visa, så det kanske kommer.

Väldigt fin dag för minigolf! Verkligen :) Hoppas det fortsätter såhär i sommar.

Efter golfen åkte Bo hem till sig och Malin hem till sig, och jag skulle vänta på jobbet inne i staden, så jag köpte kinamat som jag satte mig på jobbet för att äta, bästa idén på länge!


^^

Är hon inte rätt söt ändå?


Vad är väl en bal på slottet?

Balen! Balen. Jag fick inte vara med i själva påklädningsfasen eller så. Jag vara bara chaufför till farmor och hem från hugos den dagen eftersom jag jobbade, men bilder finns ändå och de tänkte jag stjäla! Jag tror inte att någon har någonting emot det (och Åsa själv får ta att hon får vara med på min blogg!) så here it goes:


Jag borde dock ge föräldrarna en fotokurs eller något, det här är typ den enda bra bilden, resten smälter huvudet in i bakgrunden. Haha. Fota i skuggan kanske kunde ha varit något? Men jag ska inte klaga. Det blev ju några bra bilder i alla fall! Och klänningen blev himla fin tycker jag, jag är nöjd.

 

Senare på kvällen tröttnade fröken på den långa kjolen och mosade in den i tightsen, men det blev riktigt fint det också!

 

 

Och var slutade kvällen, om inte på Max?

Här var också jag med :)

Hihi.

 


Kubb

Jobb 17-21 idag. Efter det kubb! Mycket roligt, sådant borde hända oftare tycker jag.
Vi vann första matchen, och andra förlorade vi (men då var jag bara med halva eftersom jag följde med till jobbet för att gå på toa :P (eftersom Anton och Bror skulle dit och fixa till milkshakemaskinen (som Jessica i slutändan klarade själv))).
Ganska svårt att spela kubb när det är mörkt har vi också lärt oss idag, eftersom man inte riktigt ser var träklossarna står någonstans, men det gick till slut :)
Sen skjutsade jag hem Lönn, Lisa och Nicco dit som skulle och avslutade kvällen med att åka ner till Max och äta i väntan på att syster skulle vilja åka hem (med tanke på att jag annars skulle få åka hem och vända, ungefär)
Mycket bra dag! Jag borde dock haft kameran med mig. Måste köpa en ny mobil med bra kamera snart så kommer jag fota allt!
Imorn blir det nattjobb.

Hemligheter

Bror och jag har haft hemliga saker för oss idag!
Ett litet smakprov:


Årsdagen

Jag har funderat ett tag på när jag började på Max egentligen men jag har inte orkat leta efter papper och sånt där det står. Men så idag blev jag mer nyfiken än jag har varit tidigare och så vips! Idag var det, för ett år sen, värt att fira?

Den 3:e juni 2009. Så nu står det här så om jag glömmer bort det är det bara för mig att kolla här, det blir finfint!

Och såhär såg jag ut häromdagen:

Jag lånar den här lite, från Jessica.




För ett år sedan hade jag precis kommit hem från mitt kära Vadstena. Ett år till där skulle sitta fint, fast med samma människor (den delen är mycket viktig, saknar er allihop!) Men jag vill ju inte sluta på Max heller ^^

Vadelivadstena


Listan

Jag kom på en sak till inatt när jag skulle sova så jag tar den här:

Gå på Winnerbäckkonsert
Stångebro, Linköping, 8 juli.
Jag har redan en biljettt men inget sällskap!

Så vad säger ni?


Saker jag vill göra i sommar

Saker jag vill göra i sommar
(och jag måste ju hitta någon att göra dem med så kom igen! Jag är lite socialt handikappad så jag har svårt för att få folk att göra saker med mig, så ni måste hjälpa till!)

- Åka till Grönalund (så mycket bättre än Liseberg, även fast jag knappt vågar åka något)
- Köra GoCart!
- Äta massvis med glass
- Övriga saker som man gör på somrar, typ promenera, festa osv.
- Träffa Malin!


Och där fick jag svårt att komma på fler saker :P Kanske fyller på listan så småningom om jag kommer på något mer ;)

Flowerpower

Sov till halv två ungefär och sen tog jag tag i mig själv! Så idag har jag städat mitt rum, fönstret är fortfarande öppet och jag har precis hängt ut lakanen och hoppas på att de hinner torka tills jag ska sova, så att de luktar sommar. Annars får jag väl tumla dem..

Efter det tog jag kameran och gick ut ett tag, visste inte vad jag annars skulle hitta på. Här har ni resultetet:


En av mina favoritblommor, för er som vill veta det :)

 

Efter det bytte jag till den här kameran (min favorit här också) och de bilderna blir liiiite svårt att lägga upp här så tyvärr tyvärr.

 

Och här har ni en dagens Pia också. Bara för att jag gillar mitt hår idag! Även fast det verkligen är dags att gå och klippa det.

 


Klänning

Jobb 7-14 idag, skönt att öppna för en gångs skull, fast kaoset på lunchen kunde jag ha varit utan ;P
Sen powernap en timme när jag kom hem, och alldeles nyss sydde jag klart systers balklänning.

Mamma var snäll och hjälpte till :) Det var inte lite tyg i kjolen som skulle nålas och sys, huh. Tur att jag är klar nu då :D

Fast bilder på hur det blev får ni nog när balen har varit, helhetsbilder är viktigt. Mer hår och smink och allt sånt!

Och när vi höll på som bäst kom pappa och bytte lampan i taket (vi köpte en ny när vi var i Ullared, för den gamla var kass) och ljuset blev hur mycket bättre som helst! Bästa.


RSS 2.0