Satellite

Jag har verkligen fastnat för den här!


Smultron och limpor

Idag när jag åkte hem från jobbet såg jag först en sko på vägen (konstigt ställe att tappa en sån på?) och sen ett dött rådjur (tyckte jag skymtade något sådant igår när jag åkte hem men då var det mörkt, rådjuret har nog ingen tappat där), och sen en brödlimpa?! Hur tappar man en brödlimpa mitt på vägen liksom? Fast det kanske var något annat, men väldigt likt en limpa måste jag säga! Det gick ju rätt fort förbi den så.

Och jag tror att min plan kanske kan fungera. Jag var vaken länge igår så att jag inte skulle sova så mycket tills idag, så att jag ska gå och lägga mig tidigt (vilket är hyffsat snart) så att jag inte är alltför trött när jag ska vara på jobbet klockan sju imorn. Vet inte hur länge sen det var jag gick upp så supertidigt alltså.. Mycket länge sen. Men det kan vara bra att öppna lite också :), det är jag ju inte så superbra på så jag behöver köra på det lite mer.

Så nu säger jag god natt, klockan elva, när gick jag och la mig så tidigt senast? ;P Heh.



Jag längtar efter sånna här. Det är typ det bästa!


Troll

Skäms på mig och mitt bloggande tror jag, men jag får skylla på att jag fick jobba idag också. Kom precis hem.

Skulle ju ha sytt klart systerysters balklänning men så blev det icke. Det kommer säkert sluta med att jag sitter och gör det kvällen innan. Det är ju så det alltid blir. Men jag gråter inte för det! :)
Mamma och hon fick i alla fall klart slipsen som matchar klänningen! (Jag vet inte vem som gjorde det eftersom jag inte har frågat syster som kollar på tv, och jag ska nog inte väcka mamma för en sådan sak ;))

Ni kan få en liten bild som inte har något med saken att göra bara för att det piggar upp.
Och för att jag tycker att det är roligt att kolla igenom mina gamla bilder!

 


Snigel

Man skulle vara en snigel alltså. Dom verkar ha det så fridfullt! Fast ingen tycker om dem och de är ganska äckliga, och folk trampar sönder dem hela tiden, men i övrigt verkar det perfekt! De är alltid hemma (de har ju huset på ryggen ;)). Fast å andra sidan vore kanske något annat djur bättre...


Jag blev stoppad av polisen på vägen hem också, fick blåsa och de kollade körkortet. Det var finfint där alltså, och hon lät mig åka vidare. :)

Kunde ha varit mer folk på jobbet idag också tycker jag, förvånansvärt lugnt för lönehelg, men folk sparar sig väl till studentveckan eller något.

Och nu orkar jag inte skriva mer (men ska det vara dagliga uppdateringar så ska det! ;P),
God natt! (morgon)

Nattinatt

Nu är det egentligen dags att krypa i säng efter nattens jobb, men man måste ju hinna kolla datorn lite innan! Väldigt lite att göra på jobbet dock, jag som hade hoppats på att få springa fötterna av mig (ungefär), men jag mer lunkade runt, besvikelse! Men det lär bli annorlunda imorn (ikäll, inatt, idag?), hoppas på det :D

Kakan var en succé ;) Jessica tyckte nog det i alla fall. Jag med i och för sig! Den blev god till sist, även fast jag inte hade i den konstiga kryddan som vi inte hade i skåpet hemma.

Klicka här för att se vad Jessica skrev om kakan!


Men nu säger jag god natt, god natt!

Mums!

En liten rabarberkaka har jag bakat för att ta med mig till jobbet (2330-0530 för er som undrar, och till er som jobbar imorn hoppas jag för er skull att vi lämnar lite ;)), den står i och för sig på övertid i ugnen nu eftersom den dallrar. Jag borde inte göra kakor som har med margänger att göra, det blir aldrig bra. Men den dallrar mindre nu och det är ju positivt så vi får se vad som händer. Tänkte ta ut den om fem minuter ungefär.

Det gick inte så bra att baka den från början heller, kan hända för att jag fuskade och använde elvisp? (Vilket jag alltså nästan aldrig gör, ballongvisp ska det vara!). Jag hade äggskal i äggvitan (uppfiskad nu) och när jag skulle ta av visparna från elvispen hade jag ner båda i smeten. Menmen! Och så visste jag inte om jag skulle ta rabarberna som var i frysen eller de som växer där ute, men så regnade det, väldigt praktiskt, så det blev frysen!

Avslutade bakandet med att städa upp hela köket så nu glänser det ;)



Mums! (Det tog ju en liten stund att skriva inlägget så nu är den klar och jag var tvungen att smaka och den var väldigt god och mindre dallrig :D

 



Jordgubbar

Idag har jag varit ledig! Tänka sig det, ledig. Och jag har gått runt på stan nästan hela dagen och jag har haft spenderbyxorna på. Dessutom kom mina frön (jordgubbs och mammutträd) som jag köpte på tradera häromdagen (tänkte att det var bra att börja med något litet så jag förstår hur det går till) idag :) Fast jag kan tydligen inte plantera dem än.


Mitt första inköp idag blev i alla fall två flaskor på Lagerhaus. Jag var bara tvungen att ha dem ^^ Då har jag något att hälla körsbärssaften i (om jag nu kokar den någon gång) eller så planterar jag något i dem!

 

På väg till kassorna såg jag det här, och jag har tänkt att skaffa ett paraply att ha i bilen och vilket skulle passa bättre än ett med jordgubbar på? Inget. Min lilla jordgubbsbil förtjänar det här väldigt fina.

 

Precis när jag skulle betala höll mamma upp den här på skoj och frågade om jag inte skulle köpa den också. Så jag gjorde det och jag tänker byta ut den med ugglor på som jag har i väskan nu (väldigt bra att ha om man stannar och handlar något) mot den här, eller så lägger jag den i bilen. Funkar det med :P

 

Sen skulle mamma köpa en blomma och jag kunde inte låta bli. Jag har faktiskt tänkt på att köpa en jordgubbsplanta ett tag och nu slog jag till. Man måste ju passa på när man känner för att köpa saker! Den här ska jag dock inte ha i bilen, det skulle se lite konstigt ut..


Yster

Lillasystrar (en i alla fall) är väldigt bra att ha. Man kan till exempel ta roliga bilder tillsammans:


Håhå

Det första jag har att säga idag är att stödstrumpor är typ det bästa. Jag har inte ont i benen eller fötterna idag! Jag rekomenderar det (Även om det finns de (Ebba? :P) som tycker att det bara är gamla tanter som använder sådana ;))

Sen övergår jag till att skriva om andra saker.

Exempelvis på middagen (ja, jag har inte så mycket annat att skriva om än jobbet eftersom det är där jag har spenderat hela min dag) så stod jag i driven, vi parkerade två bilar och de ställde sig typ bredvid varandra så att inga andra kunde komma förbi. Hur tänkte dom då?! Det är lika med sämre tid också vill jag säga, eftersom inga bilar kom iväg. Folk är bra konstiga.

Och på eftermiddagen idag, det var kö och jag hade massor att göra, så såg jag ett litet gulligt barn fram och stod helt tyst. Jag undrade vad hon ville och så sträckte hon fram en tia och jag frågade vad hon ville köpa, och då sträckte hon upp en tom bearnaisekopp. Världens sötaste. Så jag slog in det i kassan, och så fick jag leta lite efter henne eftersom hon hade flyttat på sig (och jag hittade flickebarnet eftersom en tjej pekade neråt bredvid sig), gav henne fyra kronor tillbaka och bearnaisedippen. Då ville hon ge mig den tomma koppen, men hon fick behålla den också. Det bästa med det här var att ingen av de anra i kön blev irriterade, de tyckte nog bara att det var gulligt. :) Sånt lyser upp dagarna!

Matlådan idag fick bra betyg av Ebba som smakade också, väl spenderade pengar till min syster!


Och den här bilden (väldigt var mycket småbarnsbilder det blev på mig i den här bloggen alltså) är för att den urgulliga flickan var typ såhär stor :D





Mat

Lillasystrar (en i alla fall) är väldigt bra att ha. Man kan till exempel betala dem för att laga mat:



Och då kan man få "all-inclusive" så att säga. Dukat bord, extra mat till matlåda och allt diskat och undanstädat!
Ris och kyckling!

Dag 7

Dag sju av åtta jobbdagar dådå. Jobbigast hittills? Fast roligast också? Mycket möjligt! Jag gillar nämligen när det är fruktansvärt mycket att göra om allting flyter på och det har det minsann gjort idag! Flutit på nästan alldeles för bra.

Vid lunchen började det ösregna, verkligen som att himlen öppnade upp sig och släppte ner allt på en gång (även fast det inte har slutat än). Då kände jag ett plötsligt begär efter att få gå ut och ställa mig i det, men sånt är ju lite svårt när man har gäster att servera och andra saker att göra. Men så bad Eva mig att springa ut till en parkerad bil och när jag kom in igen kände jag verkligen inte för att vara ute längre :) Hur bra som helst.

Och vid början av middagen kom det in typ 15 poliser (och lite senare kanske 5 till). Jag har nog aldrig sett så många på en och samma gång förut. Och vi tyckte nog alla synd om Jessica som inte fick vara där och uppleva det, fast hon hade nog inte lyckats jobba så mycket, bara stått och stirrat typ ;) Haha.

Dessutom fick jag ganska bra merförsäljning, så löningar är bra för mycket.

En 11-20dag kvar då, och sen en ledig. Det ska bli skönt :) Nu ska jag ta mig i kragen och göra lite mat och sen är det bara en dusch och sova kvar! (Sova! :D)

Tjotjo

Och idag skulle man ha haft mössa på sig, ganska kallt. Därav den här bilden :D




Jobb

Åh, så har jag precis vaknat efter att ha sovit i tre timmar. (Fast nu ljuger jag, för jag åt innnan jag satte mig här) Kom hem från jobbet och bara ramlade i säng och somnade bums! Jag hann inte ens kolla facebook. Jag gick ju och la mig lite sent igår så jag har bara mig själv att skylla. Och sedan var ganska jobbigt på jobbet, det gör ju inte saker och ting bättre ;P Men nu är jag pigg och utvilad (typ).

Urusel drivetid, vilket dock inte beror på mig eller bästabackenJessica, utan på alla underliga gäster och stora beställningar. Började exempelvis dagen med en på 600 kronor.

Och så har vi ju dessa helkonstiga människor. Beställer, betalar kontant, ber om vatten också, får vatten, vill betala med kort istället för kontanterna (och alltså ha tillbaka dem efter att ha betalat). Hur tänker folk?!

Och vädret har varit bra idag tycker jag, regn, sol och blåst. Rätt bra väder för jobb! :) Och ösregn på vägen in så nu är vindrutan på bilen ren också utan att jag behövde tvätta den :D


Vinter vs Vår

Förstår ni att det bara var några månader sedan som det såg ut såhär?!

Typ 15 minusgrader, insnöad bil och rutor som knappt gick att skrapa! Iskalla fingrar och händer och bråttom att komma iväg.

 

Jag är så glad över att det ser ut såhär nu!

Det sa bara "PANG!" och så var det blommor och löv överallt och gräset var grönt.

Exempelvis för ungefär en vecka sen på väg hem från jobbet så undrade jag vad dom höll på att gräva och så på ett ställe och nu är det helt gult (raps?) och igenväxt där, underbart!

 

Hoppas det blir en finfin sommar!


Mina gröna fingrar

Jag har aldrig haft några gröna fingrar när det gäller blommor, jag har till och med dödat kaktusar, men sen kom mina träd in i bilden, och det förändrade allt!

Fråga mig inte vad det är för sorts träd för det vet jag inte, men fina är de! Hemligheten bakom att de överlever vet jag inte heller, de är inte så välvårdade, jag vattnar dem bara när jag kommer på det (en gång i månaden kanske) men det verkar fungera bra!

Och jag tycker om mina träd mycket! De är bättre än blommor :)


Det här är mitt första träd. Jag fick det av mamma när jag flyttade in i mitt rum på Vadstena fhsk. På krukan stod det att den skulle hålla upp till sex månader om den sköttes på rätt sätt. I augusti i år har det gått två år!

Det kanske inte syns så bra med några grenar är avklippta (Visst, det sägs att man ska beskära sina träd, kanske) men det är för att jag hade ner trädet på golvet en gång när jag dammsugade. Jag har råkat dammsuga på trädet också, så några blad har vissnat och ramlat av för det. Kanske fick jag ett väldigt tåligt träd!





Träd nummero två. Det här köpte jag själv för att jag tyckte att det var väldigt fint. För några månader sedan började det vissna nerifrån och upp men det verkar ha avtagit och trädet verkar må bra igen! Och det här har jag inte haft ner på golvet än! :D


Och så har vi träd nummer tre. Det största. Och det här vet jag helt säkert vad det är, ett svartvinbärsträd (godaste!). Och ja, det är ett träd, ingen buske. Jag fick det i födelsedagspresent förra året. Skulle ha fått en buske men det fanns inga kvar, men ett träd är ju lite coolare! Bara att hoppas på att det kommer mycket bär!

Det här trädet får sköta sig själv också, kanhända att jag får för mig att vattna det lite om jag exempelvis tvättar bilen. Jag tror dock att det är björkarna runt huset som tar upp det mesta av vattnet.


En liten närbild också (med min bil i bakgrunden)


Spindlar

Jag hade verkligen inte väntat mig att ha spindlar i min bil! Det är nästan som en frizon där det bara kan vara bra saker. Jag satt där i godan ro och körde hemå,t efter en hektisk jobbdag med mycket att göra, och sjöng med i musiken (Kent, Raymond&Maria och Winnerbäck) och så ser jag något svart på rutan! Såklart tänkte jag ju först att det var på utsidan för det är där det brukar hamna saker, men så tittar jag en gång till och ser att det är något som kryper på insidan. Jag säger helvetehelvetehelvete några gånger och gasar på lite extra, funderandes på om jag ska stanna vid kanten av vägen för att ta bort spindeln, men den kryper ner till sidan och jag tänker att den kan vara där tills jag kommer hem. Men sen rör den sig tillbaka, och uppåt, och jag blir rädd att jag ska få den i håret, och sen försvinner den helt! Hemska tanke!

När jag kommer hem (Jag stannar alltså inte vid vägkanten) så ser jag den inte alls utan springer in för att hämta min ficklampa (som jag faktiskt ska ha i bilen, från Ullared, som jag har glömt att ta ut till den) och drar med mig Åsa på vägen (hon tar med en tidning) och så letar jag frenetiskt och hittar den. Åsa är bra och mördar spindeln (så om det regnar imorn, skyll på henne), så nu är allt frid och fröjd igen och jag behöver inte vara rädd med :) Systrar är bra att ha!

Eftersom jag inte har några bilder på spindlar i min dator så får ni en från Vadstena istället, spindlarnas hemstad!

Känner ni inte att ni vill bo här? :)


50+50

Femtioårskalaset jag var på då! Ganska mycket som vanligt, men vi (Bror, Åsa, Jonatan och Dennis) lyckades i alla fall sätta oss tillsammans och det är en höjdpunkt bara det! Barnbord ska det vara, så blir det inte så stelt med de druckna vuxna. Mycket sång och mycket god mat. Vi fick också ställa oss upp åtskilliga gånger av nästan ingen anledning alls, men det är väl så det är när fulla vuxna får bestämma ;)

Själv körde jag och syster, men jag tjänade bara hundra kronor på det hela, men jag behövde inte betala någon bensin på det hela och det är ju positivt. Det hände i och för sig bara för att mamma övertalade mig till att ta pappas bil så att de slapp tränga ihop sig i baksätet på min lilla jordgubbsbil :D (Även fast jag hade sett fram emot den synen!)

Roligt också att vi blev inlåsta inom området och var tvungen att springa fram och tillbaka med en nyckel varje gång vi skulle in eller ut.

Här har ni mig!

Klänningen: Återanvänd studentklänning från mig själv (Det är alltså jag som har sytt den!)

Tröja: Egenstickad bolero (hur det nu stavas) i Eskimogarn

Strumpbyxor: Ingen aning

Skor: Stadium

 

Bror, lägg märke till fötterna!

 

Syster och Jonatan med presenterna

 

Tårta! Fanns en tvärtom som det stod Inger 50+ på också.


Och såhär blev det framåt kvällen. Väldigt varmt i lokalen!


Home

Hemma från jobbet nu då, en fin jobbdag tycker jag nog :) Drivetiden tycker jag var helt okej! Starkt jobbat Pia ;)

Bilen

Nu har min bil en radioantenn! :D Himmelriket kanske?
Avgassystemet är också lagat, och en grej ditlimmad på radioskyddgrejen.
Det blir fint.

Promenix

Syster övertalade mig att gå en promenad i skogen så vi kom precis tillbaka efter 45 minuter. Bra initiativ, det var skönt och vi hittade det bästa picknickstället!

Och det börjar komma blommor på alla fruktträd och löv på alla andra och det blir sommar väldigt fort :D Underbart! Bilden är dock från den 6 maj förra året, gick det fortare då?


Uppdatering

Jag tycker att det är så himla tråkigt att klippa bort lappar från saker. Det tråkigaste som finns nästan. Tycker ni också det?

Och jag fattar verkligen inte varför det ska vara så himla mycket att klippa bort!

Ullared

Så idag åkte vi till Ullared, och eftersom jag aldrig har varit där så var det lite spännande ;) Sov halva vägen ner (vaknade när det var dags att stanna och äta typ). Ganska kallt att äta utomhus men det regnade inte i alla fall. Gick runt där inne i några timmar, men jag förstår verkligen inte hur folk kan gå där en hel dag (om det inte är fruktansvärt mycket folk vill säga, vilket det inte var idag som tur är).

Två roliga saker som har hänt:
- Systers frisyrer varje gång hon har vaknat i bilen.
- När hon skulle hänga tillbaka provade kläder på en grej som tar med kläderna en våning upp, helt facinerad, och två tjejer gick förbi och sa "Så oerhört intressant", tittade konstigt på oss och gick därifrån.
Annars så har vi skrattat rätt mycket ändå.

Alla glada (minus pappa som tar kortet) när vi är klara och ska åka hem! (Och ja, jag har mössa på mig men som sagt så var det rätt kallt, vårjackan är ju på i alla fall)

Mina fina inköp, fast jag köpte en skål som det står "Jordgubbar" på också som jag glömde lägga i högen på golvet innan jag fotade.

Familjens inköp, nästan allting är med på bild i alla fall. Några hemliga saker finns det allt!


Och sen på vägen hem slutade hastighetsmätaren på bilen att funka helt. I förrgår sa pappa till mig (när jag skulle skjutsa på dem) att den nästan aldrig låser sig. Tji fick han! Haha.

Nu är det väl dags att gå och sova kanskekanske. Nattinatt!

Hej bloggen!

Rörig och trött dag idag, men det funkar ju det också.
Ullared imorn så det är väl dags att gå och sova snart.

Egentligen borde jag skriva om gårdagens femtioårskalas men bilderna är inte i datorn än, och bilder är mycket viktigt, blir mycket roligare på så sätt. Då får ni se hur jag var klädd också, om de bilderna blev något bra ;) (modebloggarn Pia, haha)

Och just för att bilder är viktigt får ni två studentbilder, för det är ju snart sådana tider. Frågan är ju om man saknar det eller är glad över att den tiden är förbi?

 

Och nu kanske ni tänker "Varför har tokstollen tröja på sig?!" men då kan jag säga att det var väldigt varmt, men dagen innan eller något var brännbollen och mina axlar var helt sönderbrända här, och förvärra det hela vill man ju inte!


Sommar

22 grader varmt :D Hoppas det håller i sig. Och nu är det väl verkligen på tiden att sluta använda mössa och byta bort vinterjackan, jag lovar och svär (Om det inte blir kallare igen för då vet jag inte riktigt)


50-årskalas med släkten sen då, får se hur det blir :P

Powernap

Efter att ha sovit i två timmar och ätit middag är jag mycket piggare :) Tjoho!
Systeryster rotar igenom min garderob för att hitta något jag ska ha på mig imorn och jag sitter och tänker på glass, men vi har bara vaniljglass och det vill jag inte ha. Får väl se om ni får någon dagens-outfit ;P Hahaha.


Jag ska nog införskaffa mig en Vivaz-telefon snart också. Dåå kan jag fota allt med den och lägga upp här, för inlägg med bilder är ju det roligaste :D

Dagens och gårdagens bild och låt

Klicka på mig som ettåring (eller vad jag nu är) så får ni höra låten jag lyssnade på hela dagen igår och kommer lyssna på idag!


Rubrik

Så har jag precis kommit hem från jobbet. Om jag ska vara ärlig så sviker minnet redan och jag kommer inte ihåg så mycket av vad som har hänt.
Fast det bästa var i driven när ingen hörde vad gästen sa och samtalet avslutades med "Vi går in och beställer istället". Den var fin :)


I övrigt så är jag rätt trött, är definitivt inte van vid att gå upp klockan sju på morgonen! Men det funkar.

Och nu måste jag komma på saker att skriva här i bloggen eftersom jag trots allt bestämde mig för att starta en, för om jag inte skriver kan jag inte tjata på andra människor att de ska skriva :D (Måste också komma på bra rubriker till inläggen, det är viktigt)

Tjotjo

Hej!

Det kanske är på tiden för mig att börja blogga igen! Jag har saknat att skriva, och det känns för tillfället att jag har mycket att berätta, även fast jag vet att jag inte har det (och jag vet att bloggen nog kommer dö ganska så snart) men man ska följa sina instinkter och därför skriver jag det här just nu.

Det var roligt att fixa till designen på bloggen i alla fall. Skulle vilja läsa webdesign igen! Det vore något. Kommer knappt ihåg vad vi gjorde på den kursen, men det var roligt i alla fall!


Men det får nog vara för idag, så får jag se till att skriva mer imorn! Öppnar imorn så jag ska nog gå och sova snart. Nattinatt.

Som en liten bonus får ni det senaste fotot jag tog!


Header



RSS 2.0