Förra snön

Om man tänker på hur det var förra vintern så har vi ju inte någon snö alls nu..


Sjutton plusgrader inomhus.

Termometern i köket visar på tretton minusgrader ute, och ynka sjutton plus inne.  Och här sitter jag och fryser ihjäl i min ensamhet. Ingen är hemma och jag har tråkigt, känner att jag borde gå ner och väva, jag har nämligen satt upp ett mål. Ett mål som innebär mattor i julklapp till några människor, får se om det går. Jag har i och för sig 24 dagar på mig, det går ju fort bara jag gör det. Kanske är det varmare där nere också? Problemet är väl att jag är jättetrött också.

Jag fick ett paket på posten idag! Mamma trodde att det var hennes traderaköp så hon slet upp det och skämdes när hon insåg att det inte var det ;) Haha. Söta mamma. Så nu har jag tre nya grejer och en inslagen julklapp.

Alla julklapparna ligger under granen också.
Mamma kunde inte hålla sig, men det är så mycket mysigare med den där också. För tillfället är det mer klappar än vad det är på bilden också.


11 minusgrader

Idag har jag först jobbat, och sen har mamma och jag köpt julklappar (hemligt) och så har vi handlat mat.

Till mig själv köpte jag några tallrikar, på Bolagret. Jättefina! Jag har letat efter tallrikar ett tag, för jag känner för att köpa saker lite då och då, så blir det inte lika dyrt när jag väl flyttar. Och nu hittade jag dem. Tre med svarta ränder och tre med gröna, och två djupa (en av varje färg). Hittar ingen bild på dem på internet, får se om ni får en senare.

Jag har också slagit in en julklapp. Och jag har inte kört någon bil idag! Så himla skönt. Mamma har stått för den biten. Hon har också tankat den :) Tjoho! Fast jag får ju betala. Men när hon tankade lyckades hon ju böja nyckeln och köpte låsolja (som jag också får betala) men den är tillbakaböjd tror jag nog. Slutsats: Det funkar inte alltid bara för att man tar i lite mer.

Snart kommer bror hit för han ville ha gratismat (och jag tror att sällskapssjuk är ett bra ord också) så istället för färdig soppa blir det biffar och potatis. Och jag hoppas han kommer snart för jag är hungrig. Brodern plockar även upp systern för hennes buss var jätteförsenad. Bussen innan kom hit när hennes skulle ha kommit egentligen (och då hade hon stått och frusit i en halvtimme)

Jag vet inte om ni förstår så mycket av det här inlägget egentligen..

Snö

Nu är det alldeles för mycket snö utomhus, och det lär väl bara fortsätta. Såhär mycket har fastnat på mitt fönster:

 

Åkte jättelångsamt till jobbet idag för annars skulle jag ha glidit av vägen, förstår inte att så många människor tog sig till oss ändå, om jag hade varit ledig hade jag ju stannat inomhus. När jag skulle hem var Bror tvungen att hjälpa mig för att få upp bildörren.

 

Det är dessutom första advent idag, så det känns som att jag borde få ta en bit ur min (fairtrademärkta) chokladkalender, men det är ju faktiskt fusk!


27 november 2010

Dagen började med jobb, det var lite kaos men inte i den delen jag var. Utbildade nämligen en förstadagenikassan och en andradagenikassan. Jätteduktiga :) Så det var himla bra alltså. Sen när jag kom hem var mormor och morfar här och vi firade mamma litelite, med cheesecaken jag visade igår, och med hasselbackspotatis och fläskfile :)

Efter det har kvällen bestått av paketinslagning (tillsammans med Åsa), födelsedagspresenter och julklappar. Jag har också ätit lite godis (efter tandborstningen så det är bara att göra det igen också) och så har jag pluggat lite på traineegrejerna.

Idag får ni en bild som inte har så mycket med saken att göra:


Baklådan

Såhär ser min baklåda hemma ut. Jag skulle seriöst behöva ha en till, men det finns det inte plats för. I den är bland annat kako, kokos, bakpulver, nötter och choklad och tre kartonger pärlsocker. Pärlsockret har en så stor mängd för varje gång mamma planerar att baka bullar så tror hon att vi inte har något och köper. :) Som ni ser är några av påsarna förslutna med påsklämmor, för det tycker jag är bra. Det finns också bull- och muffinsformar och diverse glasburkar (som jag lägger hackade saker i, typ nötter).

Så jobbet, det är hit era pengar går ;) hihi.


Kvällspyssel

Alldeles nyss gjorde jag en sån här:

och om ni inte ser vad det här för något kan jag tala om att det är frusen cheesecake med daim. Mumma är det. Och anledningen till att jag har bakat den är för att mormor och morfar ska komma hit imorn och vi ska äta middag och typ fira mamma.

 

Medan jag gjorde den där satt mamma i köket och gjorde sånna här:

och om ni inte ser vad det är för något är det två ljuslyktor, som blev jättefina :) Hon är duktig hon.


Choklad!

Jag har vunnit en chokladkaka! När jag kom hem låg ett brev och väntade på mig. Jag tänkte "men jag har ju inte köpt något på tradera?" och blev jättenyfiken. Öppnade brevet och i det låg:

och:

 

Mums!


Till mormor!

Okej mormor. Din kommentar var "Jag vill också dansa (hur gör man???)" så här kommer svaret.

Du klickar upp dansösen Åsa (eller mig) och uppe i vänstra hörnet på den sidan står det "Gör dig själv som fuldansare". Den klickar du på.

Efter det får du ta en bild (gärna en rolig en), antingen en du har som är rakt framifrån eller så kan du ta en med din webkamera (vet du hur man gör det?). Sen laddar du upp den genom att välja en bild och trycka på "ladda upp".

Sedan passar du in bilden i ansiktsformen som är där och trycket på "nöjd". Så får du välja klädsel och trycka på "nöjd" igen och skriva in ditt namn och trycka på klart så har du den där! :)

Så är det bara kopiera adressen (du vet, den som är där uppe och börjar med http://www.fuldans.se/.....)

Och så måste du skicka länken till mig :)



Ikea

Idag har vi varit på ikea.

 

Vi provade möbler (och mössor), och åt köttbullar. Och jag köpte några kastruller, lite bestick, en konservöppnare och pepparkaksformar! Med i formarna finns bland annat en igelkott och en snigel :) Så nu måste jag ju baka pepparkakor igen! Och så skulle jag gärna vilja flytta nu på direkten så att jag vet vilka möbler jag faktiskt vill ha.

 

Efter det så åkte jag hem till Eva, plockade upp Jessica på vägen så att hon inte skulle gå vilse i snön, och fick en ljusvisning. Partylite. Jag köpte några ljus. Mackorna var jättegoda och kakorna likaså! Mitt i alltihop ramlade en tavla på väggen bakom mig ner, jag hoppade nog väldigt högt av det alltså.. Hihi.

 

Sen tog jag en tur och släppte av Jessica hemma hos henne igen och plockade upp syster en bit därifrån för att styra hemåt :) Det snöar fortfarande. Köp en snöslunga säger jag!


Fuldans

Klicka här för att se mig dansa ;)

Jag tar tillfället i akt att bjuda på min lillasysters dans också för det tycker jag är okej ^^ Hihi.




Gör dig själv vettja och skicka länken i kommentarfältet!

Julklappar, eller?

Jag har slagit in julklappar, närmare bestämt två!



Ännu närmre bestämt två till mamma. Hon kommer aldrig kunna gissa vad det är i, fast hon tror att hon vet vad det är i ena. Men det vet jag att hon inte vet.

De är inslagna i julpapper, med juletiketter på, men är det verkligen julklappar?

2

Det snöar. Massor! Gillar´t inte alls faktiskt. Så mycket snö att borsta av bilen och så är det halt och blött. Det är ju lite fint att titta på men det uppväger inte nackdelarna. Rätt bra dag på jobbet dock, gick fort. Fast jag råkade få hela huberten (stor "byrå" med lådor) på min stortå och det var inte så skönt, men nu gör det inte ont längre. Och Christian kom med avskedstårta också och jag fick smaka :)


Ser ni vad det här?


1

Brodern har skaffat en blogg också!

Klicka på bilden så kommer ni dit. Och om ni läser hans allra första inlägg förstår ni sambandet med min bild här också ;)




Dagens låt

Titta vad jag hittade på spotify!

Linnea Henriksson – Hope There's Someone

Så himla glad jag blir :) Den var så himla fin när hon sjöng den i idol!

Sov

Vill inget hellre än att krypa ner i sängen (helst en varm säng men det blir ju lite svårt) och sova en stund till men snart är det dags att röra sig mot jobbet, och jag har ju bara varit vaken i typ tre timmar.. Så går det när man jobbar natt. Imorn däremot tänker jag inte sova riktigt så länge faktiskt.



Här får ni en bild:



Och en förklaring:



Pepparkakor

Deg

 

Pepparkakor (mycket goda blev de också!)

 

Misslyckat pepparkakshus. Det skulle se ut som Max. Men jag orkade inte med att smälta socker, och bitarna passade inte ihop och då blir det som det blir.

 

Det här är också bra att ha. :)


Skapande

Jag känner för att skapa någonting. Det kliar ordentligt i fingrarna och jag vet inte vad jag ska göra. Vill nämligen ha bra musik i själva skapandeprocessen (närmare bestämt Håkan Hellström för tillfället) och det har jag inte i telefonen och jag har inte spotify i telefonen heller. Skulle kunna ta ner daatorn till vävstolen och koppla in ett par hörlurar men det blir så omständigt.
Helst av allt skulle jag vilja rymma till Vadstena och ta ett år till. Det skulle helt klart vara det bästa men en aning svårt, passar verkligen inte in i planerna.

Jag vill:
- Väva klart mattorna
- Väva nästa väv ((kökshandukar) som jag har liggandes på en hylla där nere.)
- Mönsterkonstruera (kommer jag ens ihåg hur man gör?)
- Sy!
- Sy ännu mer! (typ klänningar, en jacka, kuddar)
- Pyssla med andra saker som skulle kunna passa i min lägenhet (men jag vet ju inte riktigt vad jag vill ha och jag har ju inga mått på lägenheten så)
- Fålla klart min duk (som jag vävde klart för över ett och ett halvt år sen)
- Sticka en jättetjock tröja
- Slå in julklappar (Har en som jag kan slå in, men att plocka fram alla grejer bara för det alltså..)
- Baka pepparkakor (gjorde degen för 10 minuter sen så det får vänta tills imorn)

Och det här är bara en liten del av allting.

Ö

Idag har jag köpt ett duschdraperi.



Ett fiskdraperi. Det finns bland annat en fiskbulle och en fiskpinne på :)


Jag har också skrivit kontrakt på min lägenhet! Så nu vill jag åka till ikea, får se om jag lyckas övertala mor och syster så att vi kan göra det imorn. Och i alla fall hitta saker som jag skulle vilja ha. Provsitta soffor (som jag inte har råd med än) och typ köpa tallrikar kanske. Hihi.

Ä

Ä som i lÄgenhet ^^ Jag har nämligen blivit med en. Inflytt första februari. Etta på fyrtioen kvardratmeter, med ett ordentligt kök. Skriva kontrakt på den någon gång den här veckan. När vi var och kollade på den i torsdags fick vi veta att det var 30 sökanden ungefär, men att han tog en i taget för att kolla på den. Antar att jag var först och så vips, nu är den snart min! Högst upp i huset, med hiss så de som hjälper mig att flytta in kommer inte dö. Förutom min bror som tycker att hissar är ocoolt, han kan få ta trapporna! :D

Här har ni en planritning som jag har gjort själv, så den stämmer nog inte direkt mycket alls.. Men den ger i alla fall ett hum om hur lägenheten ser ut!

Oj vad liten bilden blev.. Asch.

Nu ska jag sova så jag orkar med dagen imorn också. Tjo på er!

Å

Nu har det gått nästan en vecka igen, jag måste skärpa mig.

I alla fall, idag har jag sovit hela dagen. Somnade vid klockan nio igår kväll och vaknade elva imorse, var uppe i mindre än en timme och gick och la mig igen och sov till tre. Jag kanske är lite förkyld? Har frusit väldigt mycket de senaste dagarna och varit jättetrött, men nu är det förhoppningsvis över.

Just nu funderar jag på att baka Blåbärsdrömmar men jag måste mala mandel i sånna fall och det låter så mycket så jag känner inte riktigt för det, fast.. det kanske går med min stavmixer! Får prova.

Jobb; En del människor är bara för mycket. Just nu har vi rabattkuponger som man bara kan använda en per mål, igår beställde en person två självklara kuponger så jag passade på att tala om för honom att han bara kunde använda en. När han kom fram till luckan lämnade han fram båda två och blev skitsur för att han bara kunde använda en (som jag hade talat om!). Folk lyssnar nog inte egentligen.
Igår satt jag också kvar ett tag och läste igenom en hel pärm. :) Duktigt!

Kanske också ska passa på att tala om att när jag har kommit till Ö (rubrikmässigt) så tänker jag inte lägga ner bloggen. Den ska få finnas kvar. Så ni behöver inte oroa er.

Z

Förlåt för att jag inte har bloggat på jättejättelänge. Nu så blir det lite text här i alla fall.

Vår traderaauktioon på mina äggkoppar är uppe i 36 kronor, och Kapitalspelet är uppe i 51! Så himla roligt.

Jag har bytt arbetslag till Evas nu. :)

Har jobbat väldigt mycket.

Min bil är trasig och kommer kosta massa pengar, det var typ avgassystemet eller ljuddämparen eller något som gick sönder när pappa skulle ta ner det för att laga. Han är snäll han (minus att han hade sönder grejen ;)). Förhoppningsvis fixar han det idag eller imorn eller något. Är trött på att köra andra bilar. Fast jag hade den stora blå igår och fick lite XM feelings så jag saknar den lite. Attans att jag hade sönder den.

Mina arbetskamrater lägger fortfarande pengar i burken och vill ha fler kakor :)

Afrikaresan har färre än 5 platser kvar och ser därför ut att bli av!

Jag har skaffat pass, ska bara hämta ut det när det är klart.

Nu kommer jag inte på något mer, men hoppas det här var lite bra för er, så att ni inte försvinner, för jag tycker om att ha läsare :) Kanske inte kommer orka blogga så mycket i veckan heller för jag jobbar långa pass tills på söndag.

Kram på er!

Y

Tradera. Det är bra grejer. La upp den här igår och har redan fått ett bud. Klicka på bilden så kommer ni till auktionen. Jag tycker att dom är himla fina, men jag äter ju inte ägg så vad ska jag med dom till?




Jag tänkte på en

RSS 2.0